Τα «περίεργα» παιδιά της δεκαετίας του 1960 που έκαναν ακριβείς προβλέψεις για το 2000 (βίντεο)

Το ιστορικό βίντεο προβλήθηκε αρχικά στις 28 Δεκεμβρίου 1966 

Τα «περίεργα» παιδιά της δεκαετίας του 1960 που έκαναν ακριβείς προβλέψεις για το 2000 (βίντεο)

Στην επιφάνεια έχει έρθει ένα βίντεο από το 1966, στο οποίο κάποια παιδιά στην Αγγλία προέβλεψαν με ακρίβεια τι θα γίνει το έτος 2000.

Το βίντεο προβλήθηκε αρχικά στις 28 Δεκεμβρίου 1966 ως μέρος του επιστημονικού προγράμματος του BBC «Tomorrow’s World».

Μαθητές από το κολέγιο Marlborough, τα σχολεία Roedean και Chippenham ρωτήθηκαν πώς πίστευαν ότι θα ήταν να ζεις το έτος 2000.

Ενώ η ανθρώπινη φυλή έχει καταφέρει να αποτρέψει τις πιο απαισιόδοξες προβλέψεις, που περιλάμβαναν τον πυρηνικό αφανισμό όλης της ζωής στη γη, τις ανησυχίες της για την παραγωγή μπαταριών και την άνοδο της τεχνολογίας έχουν αποδειχθεί εκπληκτικά προφητικές.

Το βίντεο επανεμφανίστηκε στο Reddit, με τους χρήστες να μένουν έκπληκτοι για το πόσο μέσα έπεσαν στις προβλέψεις τους κάποια παιδιά. Μια από τις πιο ακριβείς προβλέψεις προήλθε από ένα αγόρι που είπε: «Πρόβατα, αγελάδες και ζώα, θα διατηρούνται με μπαταρίες, δεν θα τους επιτρέπεται να βόσκουν σε βοσκοτόπια, θα μεγαλώνουν σε κτίρια όλοι μαζί».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ένας χρήστης του Reddit έγραψε για την πρόβλεψη του παιδιού: «Αυτή για τα ζώα που τα βάζουν σε ένα κτίριο και τα μεγαλώνουν με τεχνητούς τρόπους είναι πολύ αληθινή και λυπηρή». Ένας άλλος είπε: «Οι καπιταλιστές της δεκαετίας του ’60 γράφουν ανυπόμονα σημειώσεις, καθώς τα παιδιά τους λένε πώς να καταστρέψουν τον κόσμο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.