Ο Ν.Τζανάκης «καθοδηγητής»: «Ζητούν από γιατρούς εγγυήσεις εμβολιασμού – Να μην δίνουν»

Ο Ν.Τζανάκης «καθοδηγητής»: «Ζητούν από γιατρούς εγγυήσεις εμβολιασμού – Να μην δίνουν»

Αυτή η πανδημία έχει βγάλει τελικά πολλούς τηλεοπτικούς “αστέρες” μεταξύ των ιατρών που έχουν πάρει την μικρή οθόνη ως βήμα για να δικάζουν ή να κρίνουν τι άλλοι θα κάνουν.

Ένας από αυτούς ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης, κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης το πρωί της Τρίτης, που κατήγγειλε προσπάθεια συγκέντρωσης εκατοντάδων εγγράφων τα οποία θα χρησιμοποιηθούν ενδεχομένως για νομική προσφυγή κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών! Δίκη προθέσεων ή νιώθει ότι πλέον έχει την εξουσία να ορίζει την γνώμη των γιατρών;

Τόνισε ότι ανά την Ελλάδα κυκλοφορούν διάφορα έγραφα αιτήματα πολιτών ή και υγειονομικών προς γιατρούς, που με πρόσχημα «ειδικά προβλήματα» ζητούν ιατρική διαβεβαίωση μέσω «πιστοποιητικού ασφαλείας» για να εμβολιαστούν.

Σε περίπτωση που ο γιατρός δεν δεχθεί να τους δώσει το έγγραφο, ζητούν να αιτιολογήσει γραπτώς την αιτία της άρνησής του.

«Όλη αυτή η προσπάθεια είναι καθοδηγούμενη νομικά, ώστε να μαζευτούν εκατοντάδες τέτοια χαρτιά, πιστοποιητικά ασφαλίσεως ή αρνήσεις, να δοθούν αυτά τα πιστοποιηθούν, ώστε να χρησιμοποιηθούν νομικά εναντίον του νόμου της υποχρεωτικότητας κατά πάσα πιθανότητα», εκτίμησε ο καθηγητής.

Εφιστά την προσοχή των γιατρών, των διοικήσεων των νοσοκομείων αλλά του υπουργείου Υγείας και συμβουλεύει τους γιατρούς να απαντούν ότι όλες οι διαβεβαιώσεις αυτές, είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα της Επιτροπής Εμβολιασμών emvolio.gr στην οποία και θα πρέπει να παραπέμπουν.

«Δεν σκοπεύουν να εμβολιαστούν αλλά να οργανώσουν μια νομική διαδικασία», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο καθηγητής εξαπέλυσε επίθεση κατά των αντιεμβολιαστών γιατρών και τόνισε πως είναι υποχρέωση των ιατρικών συλλόγων της χώρας και των πειθαρχικών τους συμβουλίων να τους αφαιρέσουν τις άδειες προσθέτοντας ότι έχουν ήδη καθυστερήσει.

«Μας ξεπέρασε και η Εκκλησία» δήλωσε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας ότι με ανακοίνωσή της κατέρριψε τους μύθους σχετικά με τα εμβόλια, κάτι το οποίο οι ιατρικοί σύλλογοι δεν έχουν κάνει ακόμα.

Τέλος, ο κ. Τζανάκης επισήμανε ότι ο αριθμός των ανθρώπων που διστάζουν να εμβολιαστούν ξεπερνά το 1-1,5 εκατ. και στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να γίνει προσπάθεια από τους οικογενειακούς γιατρούς ώστε να τους πείσουν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.