ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στο μπάσκετ πάμε καλά...

Επτά «ύπουλα» σημάδια στο σώμα που δείχνουν ότι ίσως πάσχεις από κάποιο αυτοάνοσο νόσημα

Επτά «ύπουλα» σημάδια στο σώμα που δείχνουν ότι ίσως πάσχεις από κάποιο αυτοάνοσο νόσημα

Το αυτοάοσο νόσημα έχει να κάνει με μία ασθένεια η μία κατάσταση. Η συγκεκριμένη ασθένεια ή κατάσταση εμφανίζεται, εξαιτίας της επίθεσης που δέχεται, ο οργανισμός και πιο συγκεκριμένα, ένας ιστός του ανθρώπινου σώματος.

Επίσης, το αποτέλεσμα για τον προαναφερθέντα ιστό είναι να καταστρέφεται από το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου.

Αναλυτικότερα, όλα όσα οφείλετε να γνωρίζετε:

Τα συμπτώματα

  • Πυρετός
  • Κακουχία
  • Πόνος στις αρθρώσεις (σ.σ. αρθρίτιδα)
  • Εξανθήματα
  • Υπέρταση

Τα αίτια

Προσβάλλουν πιο συχνά τις γυναίκες. Το εξωγενές στρες έχει σχέση με την εμφάνιση ή την έξαρση αυτοάνοσων νοσημάτων. Το ενδογενές στρες έχει επίσης σχέση, με την εμφάνιση ή την έξαρση αυτοάνοσων νοσημάτων. Τα αυτοάνοσα νοσήματα προσβάλλουν ένα όργανο ή συστηματικά μπορεί να προσβάλλουν πολλούς ιστούς και όργανα.

Ποια είναι τα επτά σημάδια

– Διαταραχές στο βάρος: Απώλεια ή αύξηση βάρους, εξαιτίας κάποιου αυτοάνοσου νοσήματος (σ.σ. π.χ. αυτοάνοσες παθήσεις θυρεοειδούς).

– Γαστρεντερικές διαταραχές: Διάρροια ή δυσκοιλιότητα μπορεί να συνδέεται, με αυτοάνοσες παθήσεις θυρεοειδούς (σ.σ. π.χ. η Χασιμότο).

– Μούδιασμα στα χέρια ή τα πόδια: Πρόκειται για αρχικό και βασικό σύμπτωμα της σκλήρυνσης κατά πλάκας. Το ίδιο και οι μυϊκοί σπασμοί.

– Ξηρότητα στο στόμα, τα μάτια και το δέρμα: Σύμπτωμα του συνδρόμου Σιόγκρεν. Μπορεί να συνυπάρχει με την αρθρίτιδα.

– Έντονη κόπωση: Αποτελεί ένα από τα συμπτώματα αυτοάνοσου νοσήματος (σ.σ. π.χ. αυτοάνοσες παθήσεις θυρεοειδούς).

– Αλλοιώσεις στο δέρμα: Σχετίζονται με την ψωρίαση, το σκληρόδερμα, τον λύκο και το έντονο στρες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

– Πόνοι στις αρθρώσεις και τους μύες: Μπορεί να παρουσιαστούν στη θυρεοειδίτιδα Χασιμότο. Αξίζει να σημειωθεί πως οι πόνοι υποχωρούν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.