
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μεγαλύτερης του είδους της έρευνας που πραγματοποίησε η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας (EADV), σχεδόν οι μισοί ενήλικες Ευρωπαίοι (ποσοστό 48%) είχαν τουλάχιστον ένα δερματολογικό πρόβλημα ή νόσο κατά τους τελευταίους 12 μήνες.
Η έρευνα “Burden of Skin Disease in Europe”, που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της EADV στο Λουγκάνο, αφορούσε 44.689 άτομα άνω των 18 ετών από 27 ευρωπαϊκές χώρες (μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα). Το 47,9% των ερωτηθέντων ανέφεραν τουλάχιστον ένα πρόβλημα στο δέρμα τους, ενώ κατά μέσο όρο ανέφεραν δύο δερματολογικά προβλήματα.
Εκτιμάται ότι περισσότεροι από 195 εκατομμύρια ενήλικες στην Ευρώπη έχουν τουλάχιστον ένα πρόβλημα στο δέρμα τους. Τα συνηθέστερα είναι λοιμώξεις από μύκητες (9%), ακμή (5,5%), ατοπική δερματίτιδα-έκζεμα (5,3%) και αλωπεκίαση (5,2%). Επίσης περίπου ένας στους πέντε (20%) νιώθει δυσάρεστες αισθήσεις στο δέρμα του, όπως φαγούρες.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.