ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Πάτρα: 16χρονος με σπάνια ασθένεια μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή στο Βερολίνο

Πάτρα: 16χρονος με σπάνια ασθένεια μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή στο Βερολίνο

Ο 16χρονος Γιάννης νοσηλευόταν στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών αλλά η αντιμετώπισή του απαιτούσε εξειδικευμένο χειρουργείο που δεν πραγματοποιείται στην Ελλάδα.

Ο υπεύθυνος της Μονάδας Ανδρέας Ηλιάδης, ήρθε σε συνεννόηση με τις υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας οι οποίες ενέκριναν τη μεταφορά του μικρού ασθενή στο Βερολίνο.

Έτσι χθες το πρωί από το αεροδρόμιο του Αράξου και με αεροσκάφος που διατέθηκε από την πολιτεία, εξαμελής ομάδα γιατρών, νοσηλευτών και διασωστών του ΕΚΑΒ συνόδευσε τον Γιάννη στο Βερολίνο όπου τον παρέλαβε η ομάδα της Πανεπιστημιακής Κλινικής του χειρουργείου.

Χαμόγελα ανακούφισης από την ομάδων γιατρών, νοσηλευτών, διασωστών και φυσικά του πληρώματος του αεροσκάφους που κατάφεραν να παραδώσουν με ασφάλεια στην επιστημονική ομάδα του Βερολίνου τον μικρό Γιάννη

«Ο Γιάννης μας αντιμετωπίζει μία αγγειακή δυσπλασία η οποία βρίσκεται στο στέλεχος του εγκεφάλου. Είναι μία πολύ σπάνια νόσος που απαιτεί και εξειδικευμένο χειρουργείο. Ευτυχώς τα καταφέραμε και εξασφαλίσαμε τη δυνατότητα της μεταφοράς του στο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου. Η αεροδιακομιδή έγινε στο πλαίσιο άριστης συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων» μας είπε ο κ. Ηλιάδης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως ο ίδιος μας περιέγραψε: «Από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο με κινητή Μονάδα φτάσαμε στον Άραξο και από εκεί με αεροπλάνο που διαμορφώθηκε για τον σκοπό αυτό φτάσαμε στο αεροδρόμιο του Βερολίνου όπου ο μικρός Γιάννης παραδόθηκε με ασφάλεια διασωληνωμένος σε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής στους Γερμανούς συναδέλφους. Καθοριστικός ήταν ο ρόλος του τοπικού ΕΚΑΒ αλλά και του κεντρικού».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.