Τελικά, ήταν «μεγάλη μπουκιά» το Ιράν...

Α.Τσακρής: «Θα είναι δύσκολος χειμώνας – Μπορεί να φτάσουμε και τα 5.000 κρούσματα ημερησίως»

Α.Τσακρής: «Θα είναι δύσκολος χειμώνας – Μπορεί να φτάσουμε και τα 5.000 κρούσματα ημερησίως»

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

Ο καθηγητής μικροβιολογίας Αθανάσιος Τσακρής, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης το πρωί της Τρίτης, ανέφερε πως «περιμένουμε να έχουμε αύξηση κρουσμάτων καθώς μπαίνουμε στον χειμώνα», εκτιμώντας παράλληλα, ότι μπορεί να φτάσουμε και τα 5.000 κρούσματα ημερησίως.

«Το θέμα είναι να είναι διαχειρίσιμη η κατάσταση και όχι ο αριθμός των κρουσμάτων», τόνισε ο κ. Τσακρής επισημαίνοντας ότι από τη στιγμή που δεν έχουμε πολύ υψηλά ποσοστά εμβολιασμού και έχουμε και ένα σύστημα υγείας μες τις αδυναμίες που έχει, εκεί σίγουρα θα χρειαστούν μέτρα.

«Θα είναι δύσκολος χειμώνας λόγω χαμηλού ποσοστού εμβολιασμού», συμπλήρωσε.

Ο κ. Τσακρής επισήμανε ότι ο εμβολιασμός δεν είναι ελευθερία «βγήκαμε και τελειώσανε όλα» αλλά γίνεται για να προστατεύσουμε τις ζωές μας καθώς ο ιός θα συνεχίσει να υπάρχει μέχρι να γίνει ενδημικό.

Για το αντιγριπικό εμβόλιο ανέφερε: «Σε αυτή τη φάση προέχει η τρίτη δόση για τον covid γιατί θα παίξει σημαντικό ρόλο» και πρόσθεσε ότι «τα εμβόλια μπορούν να γίνουν μαζί, ωστόσο στην παρούσα φάση προέχει η προστασία από τον κορωνοϊό».

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.