Αποκάλυψη-σοκ στο British Medical Journal: «Έτσι στήνονταν οι εγκρίσεις των εμβολίων κατά Covid-19»

Αποκάλυψη-σοκ στο British Medical Journal: «Έτσι στήνονταν οι εγκρίσεις των εμβολίων κατά Covid-19»

Το βρετανικό ιατρικό περιοδικό British Medical Journal (BMJ) αποκαλύπτει ότι οι δοκιμές εμβολίων Pfizer/BioNTech και Mοderna κατά του Covid-19 από τον αμερικανικό ιατρικό ερευνητικό οργανισμό Ventavia ήταν «κακές» και ενδεχομένως επιβλαβείς για πολλά εκατομμύρια ανθρώπους!

Σε αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Paul Thacker παρατίθεται μαρτυρία της Μπρουκ Τζάκσον, πρώην περιφερειακής διευθύντριας του ιατρικού ερευνητικού οργανισμού Ventavia του Τέξας, όπου η γυναίκα δημοσιοποιεί ότι η «Ventavia παραποιούσε δεδομένα και οι ερευνητές γνώριζαν ποιος λάμβανε το εμβόλιο και ποιος το εικονικό φάρμακο, κάτι που είναι ανεπίτρεπτο γιατί έτσι μπορεί να επηρεαστεί η αντικειμενικότητα των ερευνητών και κατ’ επέκταση των αποτελεσμάτων»!

Επιπλέον αναφέρει ότι «η Ventavia χρησιμοποίησε ανεπαρκώς εκπαιδευμένους εμβολιαστές και άργησε να παρακολουθήσει τα ανεπιθύμητα συμβάντα κατά τη διάρκεια μιας από τις τελικές δοκιμές».

Τα παραποιημένα δεδομένα ενός εμβολίου που χορηγούνται σε εκατομμύρια ανθρώπους παραβιάζουν την Διακήρυξη του Ελσίνκι της Παγκόσμιας Ιατρικής Ένωσης στην οποία καθορίζονται οι προϋποθέσεις που απαιτούνται ώστε οι ερευνητές και οι γιατροί να ενεργούν με ακεραιότητα κατά τη διεξαγωγή έρευνας και αυτό παραβιάστηκε κατάφωρα στην περίπτωση της Ventavia.

Συγκεκριμένα αποκαλύπτεται κακή τήρηση αρχείων, καθυστερήσεις στην παρακολούθηση των παρενεργειών, γνώση της «ποιότητας» του δείγματος, δηλαδή έδιναν σε υγιείς το το κανονικό εμβόλιο και σε αρρώστους το placebo και πολλά άλλα.

Η ρυθμιστική αρχή των ΗΠΑ (ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων) επιθεώρησε μόνο εννέα από τις 153 τοποθεσίες των δοκιμών, χωρίς να περιλαμβάνει καμία από τις εγκαταστάσεις της Ventavia.

Αυτά σε ότι αφορά τους θανάτους «χωρίς αιτία» που παρατηρούνται σε όλες τις χώρες: Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ καταγράφεται ένα πρωτοφανές θανατικό και στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες.

Η ΕΛΣΤΑΤ έδωσε στη δημοσιότητα στατιστικά στοιχεία που αποτυπώνουν τη­ν εβδομαδιαία εξέλιξη των θανάτων από την πρώτη (1η) έως την τριακοστή ένατη (39η) εβδομάδα του έτους 2021.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, οι θάνατοι στην Ελλάδα κατά τις 39 πρώτες εβδομάδες του 2021 (4/1/2021 – 3/10/2021) ανήλθαν σε 104.939 (53.333 άνδρες και 51.606 γυναίκες) ενώ κατά τις αντίστοιχες 39 εβδομάδες του 2020 (30/12/2019 – 27/9/2020) είχαν ανέλθει σε 95.142 (47.563 άνδρες και 47.579 γυναίκες), σημειώνοντας αύξηση 10,30%.

Αύξηση κατά 12.746 θανάτους (13,83%) σημειώθηκε σε σχέση με το μέσο όρο των πρώτων 39 εβδομάδων της εξαετίας 2015 – 2020 (92.193 θάνατοι).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ένας εκπρόσωπος της Ventavia έκανε το ακόλουθο σχόλιο: «Η Ventavia γνωρίζει τις πρόσφατες κατηγορίες. Ο Thacker δεν επικοινώνησε με τη Ventavia πριν από τη δημοσίευση. Οι ισχυρισμοί ερευνήθηκαν και κρίθηκαν αβάσιμοι. Η Ventavia λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη τη συμμόρφωση με την έρευνα, την ακεραιότητα των δεδομένων και την ασφάλεια των συμμετεχόντων και στεκόμαστε πίσω από το έργο μας υποστηρίζοντας την ανάπτυξη εμβολίων που σώζουν ζωές».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.