ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Επιδείνωση της καθημερινότητας του 61% των ασθενών με αυτοάνοσα νοσήματα λόγω πανδημίας

Επιδείνωση της καθημερινότητας του 61% των ασθενών με αυτοάνοσα νοσήματα λόγω πανδημίας

Διαδικτυακή έρευνα της AFPA (Alliance for Patient Access) στις ΗΠΑ αποκαλύπτει ότι τα διαφορετικά και αντικρουόμενα μηνύματα για τα εμβόλια για την COVID-19 μπορεί να αυξήσουν τους κινδύνους των αυτοάνοσων ασθενών καθώς αφήνουν ορισμένους ασθενείς αβέβαιους για το πώς να προστατευτούν.

Μερικά από τα πιο βασικά συμπεράσματα της έρευνας είναι:

-Έλλειψη ενημέρωσης ότι οι ασθενείς με αυτοάνοσα νοσήματα μπορεί να μην προστατεύονται πλήρως από την COVID-19, ακόμη κι αν έχουν εμβολιαστεί με σειρά δύο δόσεων.
-Αβεβαιότητα σχετικά με την ανάγκη για τρίτη δόση εμβολίου ή πότε να γίνει.
-Αβεβαιότητα σχετικά με τη διαφορά της τρίτης δόσης με διαφορετικό εμβόλιο.

Οι ασθενείς που συμμετείχαν στην έρευνα ανέφεραν ότι ήθελαν οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής να κάνουν τις οδηγίες εμβολιασμού πιο σαφείς, πιο συγκεντρωτικές και συγκεκριμένες για τις αυτοάνοσες παθήσεις τους. Είπαν επίσης ότι θα πρέπει να ενισχυθεί ο ρόλος των επαγγελματιών υγειονομικής περίθαλψης ως πηγών έγκυρων πληροφοριών σχετικά με τον εμβολιασμό κατά της COVID-19.

Οι συμμετέχοντες τόνισαν ότι η πανδημία επιδείνωσε τις καθημερινές προκλήσεις για τη διαχείριση της κατάστασής τους. Η πλειοψηφία (61%) ανέφερε συναισθηματική επιβάρυνση, με τα παρακάτω αισθήματα: 30% ανήσυχοι, 16% απογοητευμένοι και το 15% συντετριμμένοι

Περίπου τα τρία τέταρτα των ερωτηθέντων ανέφεραν ότι ήταν εμβολιασμένοι – 71% πλήρως εμβολιασμένοι και 3% μερικώς εμβολιασμένοι. Περίπου το ένα τέταρτο, ωστόσο, ανέφερε ότι δεν είχε εμβολιαστεί. Ο δισταγμός τους προήλθε από μια σειρά παραγόντων.

60 ερωτηθέντες είχαν ανησυχία για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων
49 ερωτηθέντες είχαν ανησυχία για τις παρενέργειες
33 ερωτηθέντες είχαν ανησυχία για τις εξάρσεις
10 ερωτηθέντες είχαν ανησυχία για την αναστολή της θεραπείας τους
Για τους ασθενείς με κάποιο αυτοάνοσο νόσημα, η προστασία τους από την COVID-19 απαιτεί την πλοήγηση στις λεπτομέρειες — τον αριθμό των απαραίτητων δόσεων-τον χρόνο των εμβολίων και εάν η μάρκα των πρόσθετων δόσεων πρέπει να είναι ίδια με την αρχική.

Το 47% δεν είναι σίγουροι για το αν χρειάζονται την τρίτη δόση εμβολίου ή πότε να το κάνουν
Το 51% είναι αβέβαιοι για το εάν πρέπει να γίνει τρίτη δόση εμβολίου COVID-19 μετά το εξάμηνο από την δεύτερη δόση ή ενισχυτική δόση εμβολίου πριν το εξάμηνο
Το 47% δεν καταλαβαίνουν αν μια τρίτη δόση εμβολίου πρέπει να γίνει με την ίδια μάρκα εμβολίου με το αρχικό εμβόλιο.
Τέλος οι ασθενείς θέλουν να βρουν τον καλύτερο τρόπο να συνδυάσουν τον εμβολιασμό με τη συνεχή διαχείριση της νόσου.

Το 68% υποστηρίζουν ότι τα εμβόλια κατά της COVID-19 είναι περισσότερο αποτελεσματικά με κάποια φάρμακα για αυτοάνοσα παρά με κάποια άλλα.
Το 79% θέλουν να ξέρουν ποια φάρμακα για την κατάστασή τους είναι πιο συμβατά με το εμβόλιο

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι ερωτηθέντες ήταν 400 ασθενείς που ζούσαν με, ρευματοειδή αρθρίτιδα (60%), σκλήρυνση κατά πλάκας (17%), λύκο (10%), συστηματική σκλήρυνση (2%), νόσο του Graves (10%) και πέμφιγο (1%). 68% ήταν γυναίκες και το 38% άνδρες με ηλικιακά γκρουπ, 21-30 (12%), 31-40 (16%), 41-50 (15%), 51-60 (27%), 60- και άνω ( 30%). Η έρευνα διεξάχθηκε 11-19 Οκτωβρίου 2021.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.