ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Κατάντια: Η Γερμανική «Die Welt» συγχαίρει την Ελλάδα του Κ.Μητσοτάκη για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Η σύγκριση της Γερμανίας με την Ελλάδα μας βγάζει... νικητές

Κατάντια: Η Γερμανική «Die Welt» συγχαίρει την Ελλάδα του Κ.Μητσοτάκη για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Ο γερμανικός Τύπος σύγκρινε την Ελλάδα με την Γερμανία και έβγαλε τη χώρα μας… νικήτρια.

Δημοσίευμα της Die Welt αναφέρεται στην απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης περί υποχρεωτικών εμβολιασμών όσων είναι άνω των 60 και συγκρίνει το νέο μέτρο με τις σχετικές συζητήσεις στη Γερμανία.

Συγκεκριμένα, ο συντάκτης αντιπαραβάλλει την κατάσταση στη χώρα με εκείνη που επικρατεί στη Γερμανία, υπό τον τίτλο «Ενώ η Γερμανία κάνει ακόμη συζητήσεις, η Ελλάδα αναλαμβάνει δράση» και σημειώνει: «Η Αθήνα ακολουθεί εδώ και καιρό μια σκληρή γραμμή κατά των ανεμβολίαστων, την οποία η Γερμανία προσεγγίζει με αργούς ρυθμούς. Η (σ.σ. ελληνική) κυβέρνηση αποκλείει κατηγορηματικά ένα lockdown, αφού η ταλαιπωρημένη οικονομικά χώρα δεν έχει αυτή την πολυτέλεια. Επιπλέον, βασίζεται στον τουρισμό που δε συνάδει με ένα lockdown».

Η αναφορά τους στα «εμβόλια του Διαβόλου»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει ο συντάκτης του άρθρου, ενώ στη Γερμανία το ποσοστό εμβολιασμού είναι χαμηλό κυρίως σε νεότερες ηλικίες, στην Ελλάδα είναι οι ηλικιωμένοι εκείνοι που δεν θέλουν να εμβολιαστούν. Σύμφωνα με την εφημερίδα, αυτό οφείλεται μέχρι ένα βαθμό στο ρόλο της Εκκλησίας: «Αν και η Ιερά Σύνοδος στην Αθήνα κάλεσε επίσημα τους πιστούς της να σπεύσουν να εμβολιαστούν τον Ιούλιο, οι άνθρωποι της εκκλησίας παραμένουν διχασμένοι με τους εμβολιασμούς, φιλοξενώντας στους κόλπους τους μερικές από τις ισχυρότερες αντιεμβολιαστικές εκστρατείες στη χώρα, ενώ υποστηρίζουν ότι η πίστη στην εκκλησία είναι ισχυρότερη από τον ιό και τα εμβόλια είναι πράγματα του διαβόλου».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.