ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Έρευνα «αδειάζει» τον «αρνητή ΜΕΘ» Κ.Μητσοτάκη: Αυτός είναι ο λόγος που πεθαίνουν οι Έλληνες

Ας μπει επιτέλους ένα τέλος στους «ψεκασμένους» χειρισμούς της πανδημίας

Έρευνα «αδειάζει» τον «αρνητή ΜΕΘ» Κ.Μητσοτάκη: Αυτός είναι ο λόγος που πεθαίνουν οι Έλληνες

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποδείξει πλέον ότι είναι «αρνητής» της πραγματικότητας, καθώς στην πρόσφατη ομιλία του στη Βουλή υποστήριξε μερικές πραγματικά «ψεκασμένες» θεωρίες για τις ΜΕΘ.

Ναι, χρησιμοποιούμε εκφράσεις που ο ίδιος έχει χρησιμοποιήσει για να χαρακτηρίσει τους Έλληνες που δεν έχουν εμβολιαστεί. Συγκεκριμένα ο Κ.Μητσοτάκης είπε στην ομιλία του ότι «δεν υπάρχουν ενδείξεις για τους ασθενείς που νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ ότι έχουν μεγαλύτερη θνητότητα συγκριτικά με εκείνους τους ασθενείς που είναι σε ΜΕΘ» και τόνιζε γι’ ακόμα μια φορά ότι ο λόγος που πεθαίνουν οι Έλληνες είναι γιατί δεν έχουν εμβολιαστεί.

Να σημειώσουμε εδώ ότι σύμφωνα με την έρευνα του Κ.Αρβανίτη (αλλά και το Lancet) πλέον πεθαίνουν κυρίως εμβολιασμένοι, οι οποίοι πιθανότατα έχουν ελλιπή φροντίδα για να μην «χαλάσουν» την στατιστική.

Την ίδια ώρα βλέπουμε τους θανάτους -με ή χωρίς κορωνοϊό- στην Ελλάδα να έχουν φτάσει στα ύψη και όλοι αναρωτιούνται διαρκώς τι φταίει.

Μια έρευνα του 2020 δείχνει ξεκάθαρα τι φταίει και εκθέτει ανεπανόρθωτα τον πρωθυπουργό για τις «ψεκασμένες» θεωρίες του, καθώς τονίζει ότι στις κλίνες – απλής νοσηλείας η αυξημένη θνητότητα είναι «αναπόφευκτη».

Αυτό προκύπτει από έρευνα που μάλιστα έχει διεξαχθεί στη χώρα μας από Έλληνες επιστήμονες το διάστημα Απριλίου 2016 έως τον Δεκέμβριο του 2018 και αφορά σε 151 ασθενείς που παρακολουθήθηκαν.

Όπως εξηγούν στην έρευνα που δημοσιεύεται το 2020 στην Ελλάδα, με τίτλο: «πρόβλεψη επιβίωσης με διασωλήνωση σε απλές νοσοκομειακές κλίνες», όταν δεν υπάρχουν ΜΕΘ η θνησιμότητα ασθενών που λαμβάνουν μηχανική υποστήριξη σε απλές κλίνες «είναι σχεδόν αναπόφευκτη».

Με βάση την καταγραφή που δειξάγουν, στους 151 διασωληνωμένους ασθενείς οι 74 (49%) ασθενείς μεταφέρθηκαν στη ΜΕΘ εντός 0 ημερών. Σε σύγκριση με τους ασθενείς που παρέμειναν σε απλούς θαλάμους, οι ασθενείς που μεταφέρθηκαν στη ΜΕΘ είχαν χαμηλότερη θνητότητα σε διάστημα 90 ημερών (65% έναντι 97% και 70% έναντι 99%, αντίστοιχα).

Ειδικότερα, οι επιστήμονες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι όταν δεν υπάρχει διαθεσιμότητα σε ΜΕΘ, η θνητότητα για ασθενείς που διασωληνώνονται σε απλούς θαλάμους είναι σχεδόν μέχρι και 99%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στις θεωρίες του Κυριάκου Μητσοτάκη απαντούν λοιπόν πέντε γιατροί που υπογράφουν την έρευνα, Δημήτρης Μπασούλης, Σταύρος Λιάτης, Μαρίνα Σκουλούδη, Γεώργιος Δακος και Πέτρος Σφηκάκης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.