
Ο επικεφαλής του Ερευνητικού Κέντρου Γκαμαλέγια Alexander Gintsburg, ξεκαθάρισε πως οι κλινικές δοκιμές του ρωσικού φαρμάκου που θα περιορίσει τον πολλαπλασιασμό του κορωνοϊού είναι προγραμματισμένες για το δεύτερο μισό του επόμενου έτους.
«Οι κλινικές δομικές, νομίζω, θα αρχίσουν στην αρχή του δεύτερου μισού του 2022» είπε, ειδικότερα, μιλώντας στο Rossiya 1.
Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για μία «μικρομοριακή χημική ένωση, η οποία θα καταστέλλει τον πολλαπλασιασμό του ιού μεταξύ των μολυνθέντων, ακόμα και σε όσους είναι σε σοβαρό στάδιο (σ.σ. της ασθένειας)».
Ο Gintsburg έκανε λόγο για ένα «απαραίτητο φάρμακο» που θα λειτουργήσει ευεργετικά «όταν ένας ασθενής δεν έχει εμβολιαστεί».
Ο ειδικός, τέλος, ανακοίνωσε πως το τρίτο φάρμακο κατά της COVID-19, που αποκαλείται Ftortiazinon, είναι στην δεύτερη φάση των κλινικών δοκιμών. Λειτουργεί ως μέσο πρόληψης κατά σοβαρών βακτηριακών επιπλοκών μεταξύ ασθενών με COVID-19.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.