Πεινάσατε; – Να τι μπορείτε να φάτε χωρίς να πάρετε… γραμμάριο!

Αυτές τις τροφές μπορείτε να τις απολαύσετε άφοβα

Πεινάσατε; – Να τι μπορείτε να φάτε χωρίς να πάρετε… γραμμάριο!

Μπορεί να φροντίζετε πάντα να τρώτε τρία ισορροπημένα γεύματα την ημέρα, ωστόσο, υπάρχουν και κάποιες στιγμές τις οποίες μπορεί να νιώσετε ότι πεινάτε κι ότι θέλετε να φάτε μια μικρή μπουκιά για να αντέξετε μέχρι το επόμενο γεύμα.

Τι μπορείτε να κάνετε;

Αρχικά να πείτε όχι σε οποιαδήποτε επεξεργασμένη και συσκευασμένη τροφή. Αν θέλετε να χορτάσετε χωρίς να επιβαρύνετε τον οργανισμό σας με κακά λιπαρά κι επιπλέον κιλά, μπορείτε να επιλέξετε από τις παρακάτω τροφές και να τις απολαύσετε άφοβα.

Ωμά Αμύγδαλα

Πλούσια σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, τα αμύγδαλα κάνουν καλό στην υγεία σας. Μια μικρή χούφτα αμύγδαλα είναι ό,τι πρέπει για να πάρουμε όλη την ενέργεια που χρειαζόμαστε.

Αυγά

Ένα βραστό αυγό μάς δίνει μόνο 70 θερμίδες. Περιέχει πολλές πρωτεΐνες και λίγα λιπαρά. Επομένως, αποτελεί ιδανική τροφή για να ικανοποιήσουμε την πείνα μας ενώ περιμένουμε το γεύμα μας.

Πίτουρο βρώμης

Πλούσιο σε φυτικές ίνες, το πίτουρο βρώμης έχει την ιδιαιτερότητα να σας χορταίνει γρήγορα. Ανακατέψτε το με τυρί cottage το πρωί ή ως σνακ, αν νιώθετε λιγούρα. Το πλεονέκτημα: μια κουταλιά της σούπας σας χορταίνει με λιγότερες από 20 θερμίδες.

Τυρί Cottage

Πλούσιο σε πρωτεΐνες, το τυρί cottage, κατά προτίμηση 0%, συνιστάται για να γεμίσει το αίσθημα της πείνας. Το πρωί στο πρωινό, το μεσημέρι μετά το γεύμα ή ως απογευματινό σνακ, μη διστάσετε να το φάτε.

Υπέροχα μήλα

Το μήλο είναι ένα από τα λιγότερο θερμιδογόνα φρούτα. Όσο ζουμερό θέλετε, εμείς θέλουμε να το τσακίσουμε χωρίς να νιώθουμε ενοχές. Καταπραΰνει αποτελεσματικά την πείνα μας, ενώ παράλληλα προάγει τη διέλευση.

Μπανάνα

Αυτό το φρούτο περιέχει κάλιο, μαγνήσιο και βιταμίνες Α, Β και C. Η μπανάνα είναι ιδανική για την ικανοποίηση της πείνας και την πρόληψη του τσιμπολογήματος. Πάρτε το ως σνακ ή ως επιδόρπιο μετά από ένα ελαφρύ γεύμα.

Ένα μπολάκι σούπα λαχανικών

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ένα μικρό μπολάκι σούπα λαχανικών, ιδιαίτερα τώρα τον χειμώνα, είναι ιδανικό σνακ: μας ζεσταίνει και μας χορταίνει, μας δίνει όλες τις πολύτιμες θρεπτικές ουσίες των λαχανικών. Δοκιμάστε να φτιάξετε σούπα λαχανικών και απλώς διατηρήστε της στο ψυγείο για να την απολαμβάνετε ως σνακ ανάμεσα στα γεύματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.