ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Βρετανία: Η κυβέρνηση εξετάζει την κατάργηση του Covid Pass

Βρετανία: Η κυβέρνηση εξετάζει την κατάργηση του Covid Pass

Έτοιμοι να καταργήσουν τα πιστοποιητικά κορωνοϊού φέρονται πως είναι στη Βρετανία, καθώς το κύμα της μετάλλαξης Όμικρον συνεχίζει να υποχωρεί, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Σαχίντ Τζαβίντ, ο οποίος τόνισε ότι αυτό δεν σημαίνει εφησυχασμός για την πορεία της πανδημίας.

Όπως αποκαλύπτει η DailyMail, τα πιστοποιητικά κορωνοϊού ενδεχομένως να καταργηθούν στη Βρετανία και τα μέτρα που θα παραμείνουν για την αντιμετώπιση της πανδημίας, να είναι η υποχρεωτική χρήση μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στους εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων.

Μάλιστα, ο Σαχίντ Τζαβίντ, μιλώντας προς τους βουλευτές, είπε ότι συμμερίζεται την ταλαιπωρία που νιώθουν ότι τους προκαλούν τα πιστοποιητικά στην καθημερινή τους ζωή ενώ παράλληλα, οι υπουργοί είναι θετικοί στο να μειωθεί το ποσοστό της τηλεργασίας.

Παρόλα αυτά, τις τελευταίες οχτώ ημέρες τα κρούσματα κορωνοϊού στην Βρετανία μειώνονται σταδιακά με τα θετικά τεστ χθες Πέμπτη να ανέρχονται σε 109.000 ενώ παράλληλα οι εισαγωγές στα νοσοκομεία έχουν μειωθεί σχεδόν ολοκληρωτικά.

Υπενθυμίζεται πως 100 βουλευτές των Τόρις καταψήφισαν τα μέτρα του «Σχεδίου Β» για την αντιμετώπιση του κορονοϊού που εισήγαγε ο Μπόρις Τζόνσον τον περασμένο μήνα ενώ την ίδια ώρα, κυβερνητικές πηγές τονίζουν πως τα πιστοποιητικά θα επανέλθουν μόνο σε περίπτωση που υπάρχει νέα εκτόξευση των κρουσμάτων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα μέτρα του «Σχεδίου Β» για την αντιμετώπιση του κορονοϊού θα συζητηθούν μεταξύ των βουλευτών της Βρετανίας στις 26 Ιανουαρίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.