ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Νότια Αφρική: Έρευνα δείχνει ότι οι ανεμβολίαστοι είναι λιγότερο πιθανό να νοσήσουν σοβαρά από την Όμικρον!

Νότια Αφρική: Έρευνα δείχνει ότι οι ανεμβολίαστοι είναι λιγότερο πιθανό να νοσήσουν σοβαρά από την Όμικρον!

Οι ανεμβολίαστοι που μολύνονται με την παραλλαγή Όμικρον του κορωνοϊού είναι λιγότερο πιθανό να νοσήσουν σοβαρά, να χρειαστεί να νοσηλευτούν ή να καταλήξουν σε σχέση με αυτό που συνέβαινε με τις προηγούμενες παραλλαγές, όπως προκύπτει από μια νοτιοαφρικανική μελέτη που δόθηκε σήμερα (14.01.2022) στη δημοσιότητα.

Η έρευνα του Εθνικού Ινστιτούτου Μεταδιδόμενων Ασθενειών στην περιοχή του Δυτικού Ακρωτηρίου, συνέκρινε περίπου 11.600 ασθενείς που είχαν νοσήσει από τα τρία πρώτα κύματα της πανδημίας με περί τους 5.100 που νόσησαν από το κύμα που προκάλεσε η παραλλαγή Όμικρον η οποία εμφανίστηκε τον Νοέμβριο.

Η Όμικρον τείνει να προκαλεί παγκοσμίως λιγότερο σοβαρή νόσηση και κατ’αναλογία λιγότερες εισαγωγές στα νοσοκομεία και θανάτους σε σχέση με προηγούμενες παραλλαγές.

Οι επιστήμονες προσπαθούν να διακριβώσουν τον βαθμό στον οποίο αυτό οφείλεται επειδή υπάρχουν υψηλότερα ποσοστά ανοσίας λόγω των εμβολιασμών ή της φυσικής νόσησης ή η Όμικρον είναι εγγενώς λιγότερο επιθετική.

Η έρευνα συμπεραίνει ότι περίπου το ένα τέταρτο του μειωμένου κινδύνου για σοβαρή νόσηση από την Όμικρον αποδίδεται σε χαρακτηριστικά του ίδιου του ιού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

“Στο κύμα που προκλήθηκε από την Όμικρον, η βαριά νόσηση αποφεύχθηκε κυρίως εξαιτίας της προστασίας που παρείχε προηγούμενη μόλυνση και/ή ο εμβολιασμός, αλλά η εγγενώς μειωμένη λοιμογόνος ικανότητα πιθανόν να αντιστοιχεί σε περίπου 25% μειωμένου κινδύνου για νοσηλεία ή θάνατο σε σχέση με τη Δέλτα”, αναφέρεται.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.