ΕΜΑ: Δεν είναι απαραίτητη 4η δόση στον γενικό πληθυσμό

ΕΜΑ: Δεν είναι απαραίτητη 4η δόση στον γενικό πληθυσμό

Η χορήγηση αναμνηστικών δόσεων εμβολίων κατά του κορονοϊού ανά τακτά χρονικά διαστήματα δεν θα είναι αναγκαία μακροπρόθεσμα τονίζει ο EMA σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι επικεφαλής του οργανισμού σήμερα το απόγευμα.

Όπως ανέφεραν οι ειδικοί, οι επαναληπτικές δόσεις με μικρά διαλείμματα ενδιάμεσα ενδέχεται να μειώσει τα αντισώματα τα οποία μπορούν να παραχθούν με κάθε δόση.

Σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων αν στο μέλλον χρειαστεί να επαναληφθεί ο εμβολιασμός αυτό θα γίνεται λίγο πριν τον χειμώνα όπως γίνεται και με την γρίπη. Αυτό θα αυξάνει τα αντισώματα στον οργανισμό ακριβώς την στιγμή που θα το χρειαζόμαστε περισσότερο.

Ο EMA σημειώνει ότι ακόμα δεν έχει επαρκή στοιχεία όσον αφορά στην 4η δόση. Αυτό που τονίζει πάντως είναι ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι είναι απαραίτητη η 4η δόση στον γενικό πληθυσμό που έχει ήδη εμβολιαστεί.

Ωστόσο, στους ανθρώπους με χαμηλό ανοσοποιητικό, που έχουν λάβει τις 3 δόσεις θα ήταν λογικό να τους χορηγηθεί και η 4η δόση. Σημειώνεται επίσης ότι η έγκριση εμβολίων κατά του κορονοϊού με διαφορετική σύσταση απαιτεί κλινικά δεδομένα που δείχνουν ανώτερη ανοσολογική απόκριση από αυτή που δημιουργείται από τα ενισχυτικά που είναι διαθέσιμα προς το παρόν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.