Μετά τον ΓΓ του ΟΗΕ και ο επικεφαλής του ΠΟΥ μιλά για νέες μεταλλάξεις

«Ψυχρολουσία» για τους πολίτες αποτελούν οι δηλώσεις του γενικού διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους, ο οποίος επί της ουσίας επανέλαβε τις δηλώσεις του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

Ο Α.Γκουτέρες μιλώντας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός υποστήριξε ότι «εάν δεν καταφέρουμε να εμβολιάσουμε κάθε άνθρωπο, θα γεννήσουμε νέες παραλλαγές».

Από την πλευρά του ο Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους στο πλαίσιο σχετικής ενημέρωσης του ΠΟΥ δήλωσε: «Αυτή η πανδημία απέχει πολύ από το να έχει τελειώσει και με την απίστευτη εξάπλωση της Όμικρον σε όλο τον κόσμο, είναι πιθανό να προκύψουν νέες παραλλαγές».

Πάντως, ο επικεφαλής του ΠΟΥ σημείωσε την εξαιρετική σημασία της παρακολούθησης και της αξιολόγησης της κατάστασης με τα νέα στελέχη του κορωνοϊού.

Ακόμα, ο Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους τόνισε ότι αν και η μετάλλαξη Όμικρον μπορεί να μην είναι τόσο σοβαρή κατά μέσο όρο όσο τα στελέχη που προηγήθηκαν, αλλά η αντίληψη ότι πρόκειται για ήπια ασθένεια είναι εσφαλμένη, καθώς σημείωσε ότι ακόμα και η μετάλλαξη Όμικρον οδηγεί και σε νοσηλείες και θανάτους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζεται ότι η μετάλλαξη Όμικρον βρέθηκε στην Μποτσουάνα και στη Νότια Αφρική τον Νοέμβριο. Σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορούν να προσβληθούν τόσο όσοι έχουν νοσήσει όσο και εκείνοι που έχουν εμβολιαστεί. Με βάση τα τελευταία στοιχεία, το εν λόγω στέλεχος έχει ήδη εντοπιστεί σε 110 χώρες και εξαπλώνεται ταχύτερα από την παραλλαγή Δέλτα.