Γ.Γ. του ΟΗΕ στο Νταβός: «Αν δεν καταφέρουμε να εμβολιάσουμε κάθε άνθρωπο θα παραλύσουν βίαια η ζωή και οι οικονομίες»

Έστειλε το μήνυμα ο Α.Γκουτέρες

Γ.Γ. του ΟΗΕ στο Νταβός: «Αν δεν καταφέρουμε να εμβολιάσουμε κάθε άνθρωπο θα παραλύσουν βίαια η ζωή και οι οικονομίες»

Το μήνυμα ότι δεν θα ησυχάσουν εάν δεν μας εμβολιάσουν όλους έστειλε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, σε ομιλία που παραχώρησε στο ψηφιακό Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός.

Ο Α.Γκουτέρες εξέφρασε ουσιαστικά την αντίθεση του με τους επιστήμονες που υποστηρίζουν ότι η μετάλλαξη Όμικρον θα είναι το τέλος της πανδημίας και υποστηρίζει ότι το τέλος δεν θα έρθει μέχρι να εμβολιαστούν όλοι. Φυσικά δεν είπε εάν όλοι οι άνθρωποι θα χρειαστεί να εμβολιαστούν μια φορά ή εάν θα πρέπει να εμβολιάζονται κάθε λίγους μήνες.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ αναφέρθηκε στον στόχο που είχε θέσει πέρσι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, σύμφωνα με τον οποίο τον στόχο το 40% των ανθρώπων όλων των χωρών πρέπει να έχει εμβολιαστεί κατά της Covid-19 έως το τέλος του 2021 και το 70% έως τα μέσα του 2022.

«Δεν βρισκόμαστε πουθενά κοντά σε αυτούς τους στόχους. Τα ποσοστά εμβολιασμών στις χώρες με τα υψηλά εισοδήματα είναι, επαίσχυντα, επτά φορές υψηλότερα σε σύγκριση με τις αφρικανικές χώρες. Χρειαζόμαστε εμβολιαστική ισότητα, τώρα», υπογράμμισε ο Γκουτέρες.

«Τα δύο τελευταία χρόνια έδειξαν μια απλή αλλά σκληρή αλήθεια: εάν αφήσουμε κάποιον στην άκρη, αφήνουμε όλον τον κόσμο στην άκρη», σημείωσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Εάν δεν καταφέρουμε να εμβολιάσουμε κάθε άνθρωπο, θα γεννήσουμε νέες παραλλαγές» του ιού της Covid-19, «που θα εξαπλωθούν πέραν των συνόρων και θα παραλύσουν βίαια την καθημερινή ζωή και τις οικονομίες», συμπλήρωσε ο επικεφαλής του ΟΗΕ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.