Άντονι Φάουτσι: «Έρχεται και 4η ενισχυτική δόση – Τα αντισώματα από τις υπόλοιπες τρεις πέφτουν»!

Επιχείρηση διάσωσης της μετοχής της Moderna από τον Α.Φάουτσι: «Θα χρειαστούμε κι άλλες δόσεις»

Άντονι Φάουτσι: «Έρχεται και 4η ενισχυτική δόση – Τα αντισώματα από τις υπόλοιπες τρεις πέφτουν»!

Την ώρα που ο ΠΟΥ αναφέρει σήμερα ότι η Ευρώπη μπορεί να πλησιάζει στο τέλος της πανδημίας ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ Άντονι Φάουτσι κάνει μια ακόμη ζοφερή πρόβλεψη λέγοντας ότι είναι πιθανό τους επόμενους μήνες να χρειαστούμε ακόμη μια ενισχυτική δόση, την 4η αυτή την φορά.

Όλα αυτά ενώ η μετοχή της Moderna κατακρημνίζεται χάνοντας το 67% της αξίας της αποφέροντας απώλειες 130 δισ.$ ο επικεφαλής των λοιμωξιολόγων στις ΗΠΑ, τείνει χείρα βοηθείας στην Moderna αναφέροντας πως τα αντισώματα από τις υπόλοιπες τρείς δόσεις κινδυνεύουν να πέσουν σε κάτω του αποδεκτού επίπεδα.

Πιο συγκεκριμένα ο Α.Φάουτσι ανέφερε απατώνμτας σε ερώτηση εάν θα χρειαστεί και άλλη δόση:

«Πρακτικά δεν ξέρουμε. Δεν ξέρουμε την ανθεκτικότητα της προστασίας από την τρίτη ενισχυτική δόση των εμβολίων mRNA και τη δεύτερη δόση του εμβολίου της J&J.

Σύντομα όμως θα δείτε τα επίπεδα των αντισωμάτων να πέφτουν. Αυτό είναι φυσικό. Υπάρχει όμως ένα στοιχείο Υπάρχει όμως και η μνήμη ανοσίας και ετσι είναι δυνατό να δούμε μια πιο επιμηκυμένη διάρκεια της προστασίας της Τρίτης δόσης,.

Όταν λέω προστασία εννοώ για τις σοβαρές περιπτώσεις COVID. Θα δούμε και αύξηση κρουσμάτων και σε εμβολιασμένα άτομα αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις αυτές οι μολύνσεις θα είναι ήπιες ή και ασυμπτωματικές. Εκεί θέλω να λέω ότι βρισκόμαστε, έτσι ώστε να μην είναι αναγκαίο να εμβολιαζόμαστε όλο και περισσότερο κάθε έξι μήνες, αλλά ίσως χρειαστούμε και τέταρτη ενισχυτική δόση. Αυτό είναι απόλυτα κατανοητό».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.