Μπάχαλο με 10.000 υγειονομικούς: Τρόμαξε η κυβέρνηση και κάνει πίσω – Μένουν στις θέσεις τους οι «πρώην εμβολιασμένοι»

Γιατί δεν παίρνουν πίσω και τους υπόλοιπους 7.000;

Μπάχαλο με 10.000 υγειονομικούς: Τρόμαξε η κυβέρνηση και κάνει πίσω – Μένουν στις θέσεις τους οι «πρώην εμβολιασμένοι»

Τεράστιο πρόβλημα για την κυβέρνηση έχουν δημιουργήσει οι «πρώην εμβολιασμένοι» (δηλαδή όσοι δεν έχουν κάνει και τρίτη δόση), καθώς στις 7 Φεβρουαρίου -εκτός των άλλων- περίπου 10.000 υγειονομικοί αναμένεται να βγουν σε αναστολή εργασίας, διότι λήγει το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους.

Ήδη σε αναστολή εργασίας βρίσκονται 7.000 υγειονομικοί και βλέπουμε τις δραματικές συνέπειες της απόφασης της κυβέρνησης, καθώς το ΕΣΥ είναι «τσακισμένο» και καθημερινά χάνονται εκατοντάδες πολίτες με ή χωρίς κορωνοϊό.

Η ΠΟΕΔΗΝ προσφάτως έκανε δραματική έκκληση πως αν βγουν σε αναστολή εργασίας αυτοί οι 10.000 υγειονομικοί τότε θα αδειάσουν τα νοσοκομεία, γι’ αυτό το λόγο οι τελευταία πληροφορίες θέλουν την κυβέρνηση να κάνει – εν μέρει – πίσω.

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι τα μέτρα υποχρεωτικότητας με επιβολή προστίμων ή αναστολής εργασίας να αφορούν την πρώτη δόση του εμβολίου και όχι τις αναμνηστικές. Συνυπολογίζοντας τον υπαρκτό κίνδυνο να απογυμνωθούν τα νοσοκομεία περαιτέρω από απαραίτητο προσωπικό εν μέσω πανδημίας, η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας δεν θα επιβάλουν αναστολή εργασίας στους 10.000 υγειονομικούς. Επομένως, θα βρίσκονται κανονικά στις θέσεις τους την επόμενη εβδομάδα.

Για τους υγειονομικούς που δεν θα εμβολιαστούν, θα ισχύσει ό,τι και για τους υπόλοιπους πολίτες των οποίων το πιστοποιητικό λήγει. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα έχουν πρόσβαση σε εσωτερικούς χώρους καταστημάτων, εστίασης κτλ. Επίσης, όπως οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι, αναμένεται να υποχρεούνται σε δύο rapid-test την εβδομάδα.

Η ΠΟΕΔΗΝ, πάντως, ζητά την επιστροφή με αυξημένο testing, και των υπολοίπων υγειονομικών που είναι σε αναστολή και κινδυνεύουν με απόλυση μετά τις 31 Μαρτίου 2022. Το υγειονομικό προσωπικό της χώρας είναι εμβολιασμένο σε ποσοστό 97%, το μεγαλύτερο από κάθε άλλη επαγγελματική ομάδα, επισημαίνει. «Καλούμε το Υπουργείο Υγείας να μην επιμείνει στην υποχρεωτικότητα και θέσει ακόμη 10.000 συναδέλφους σε αναστολή. Μην διαλύετε το ΕΣΥ. Μην διαλύετε τα νοσοκομεία έχοντας κατά νου τις ιδιωτικοποιήσεις, την κατάργηση, συγχώνευση Υγειονομικών Μονάδων» τονίζει η Ομοσπονδία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τις πληροφορίες τις επιβεβαίωση το πρωί της Δευτέρας και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ο οποίος είπε ότι «η τρίτη δόση δεν σχετίζεται με την αναστολή. Ο νόμος έλεγε για την αναστολή ότι αν δεν έχεις κάνει δύο δόσεις. Δεν μπαίνει σε αναστολή όποιος δεν έχει κάνει ενισχυτική δόση».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.