ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερώτημα προς Κ.Βελόπουλο: Ο Ιησούς έγραψε τις επιστολές με το δεξί ή το αριστερό χέρι;

Το λένε και οι γιατροί: Το σεξ κάνει καλό στην υγεία μας!

Το λένε και οι γιατροί: Το σεξ κάνει καλό στην υγεία μας!

Μελέτη κατέδειξε πως η συχνή σεξουαλική πράξη έχει την ίδια επίδραση στη μείωση της αρτηριακής πίεσης με την φαρμακευτική αγωγή.

Σε έρευνα που διεξήχθη από επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Τζόρτζια διαπιστώθηκε ότι η αρτηριακή πίεση των εθελοντών μειώνονταν κατά 13% ημερησίως, μετά τη σεξουαλική πράξη. Παρόμοια αποτελέσματα παρουσιάζονται και όταν ο πάσχων λαμβάνει διουρητικό χάπι, μια συνήθη θεραπεία για την αντιμετώπιση της υπέρτασης, αναφέρουν χαρακτηριστικά οι ερευνητές.

Οι ερευνητές ωστόσο δίνουν και μια σημαντική διάσταση όσον αφορά την ευχαρίστηση από την ερωτική επαφή και την… φαρμακευτική της δράση: «Όσο πιο έντονος και ευχάριστος είναι ο οργασμός, τόσο μικρότερη είναι η μέτρηση της πίεσης του αίματος μια ημέρα μετά την σεξουαλική επαφή» εξηγούν.

Στη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Sexual Medicine, οι εθελοντές έκαναν σεξ φορώντας μια συσκευή παρακολούθησης της καρδιάς.

Κατά την έναρξη των εξετάσεων, η μέση συστολική αρτηριακή πίεση των εθελοντών ήταν 115 mmHg, ενώ μετά το σεξ μειώθηκε έως και κατά 17 mmHg.

Επίσης, βαθμολογήθηκε η ένταση του οργασμού, σε κλίμακα από το 66 έως το 106, με τον μέσο όρο των εθελοντών να βρίσκεται στο 87.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ως συμπέρασμα της μελέτης, οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η σεξουαλική πράξη οδηγεί στην αύξηση της ορμόνης ωκυτοκίνης η οποία δρα ηρεμιστικά στον οργανισμό, ως εκ τούτου επιδρά ευεργετικά και στην πίεση του αίματος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.