ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Το σχέδιο που ετοιμάζει το Υπουργείο Υγείας για τις μονάδες εντατικής θεραπείας – Τέρμα η αναμονή

Το σχέδιο που ετοιμάζει το Υπουργείο Υγείας για τις μονάδες εντατικής θεραπείας – Τέρμα η αναμονή

Το Υπουργείο Υγείας, επιχειρεί να βάλει «φρένο» στις πολυήμερες αναμονές που υπήρχαν μέχρι και σήμερα για ένα κρεβάτι εντατικής που όμως στοίχιζε τη ζωή σε δεκάδες συμπολίτες μας μας κάθε χρόνο.

Βάσει πληροφοριών, ήδη έχει ξεκινήσει ο επανασχεδιασμός του συστήματος διαχείρισης των κρεβατιών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), προκειμένου να γίνεται καλύτερος υπολογισμός των κενών κλινών αλλά και η μεταφορά των πασχόντων με ταχύτερο τρόπο.

Μέσα στα σχέδια του υπουργείου Υγείας είναι να ψηφιοποιηθεί η διαδικασία καταγραφής των κρεβατιών στις ΜΕΘ ώστε όλες οι πληροφορίες να είναι διαθέσιμες σε μία ειδική πλατφόρμα, όπου και θα καταχωρούνται τα στοιχεία των ασθενών που νοσηλεύονται ήδη, αλλά και εκείνων που είναι στην αναμονή.

Να σημειωθεί ότι με βάση την τελευταία καταγραφή του υπουργείου Υγείας, μέσα σε δύο μήνες 90 συνάνθρωποι μας ήταν στη λίστα αναμονής για ένα κρεβάτι σε εντατική. Σήμερα οι γιατροί που χρειάζονται κρεβάτι σε ΜΕΘ για ασθενείς τους, μπαίνουν σε έναν τηλεφωνικό Γολγοθά μέσω ΕΚΑΒ για την ανεύρεσή του.

Οι όποιες αλλαγές πάντως θα προωθηθούν μόλις ξεκινήσει ο μετασχηματισμός του ΕΚΑΒ το οποίο θα γίνει ουσιαστικά ένα «υπερΕΚΑΒ», αφού θα ενσωματωθεί και το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) που λειτουργούσε ανεξάρτητα. Ήδη είναι έτοιμη η σχετική τροπολογία και θα ενταχθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης εντός των ημέρων.

Κρεβάτια και από τον ιδιωτικό τομέα

Στο μεταξύ όμως λόγω της έλλειψης κρεβατιών σε ΜΕΘ των δημοσίων Νοσοκομείων, ήδη είχε ξεκινήσει η διαπραγμάτευση μεταξύ ΕΟΠΥΥ και ιδιωτικών κλινικών για τη μίσθωση κλινών σε εντατικής ιδιωτικών νοσοκομείων, αναφέρουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές στο ethnos.gr.

Να σημειωθεί ότι στον δημόσιο τομέα παραμένουν κλειστά 150 πολύτιμα κρεβάτια εντατικής λόγω έλλειψης προσωπικού.
Σύμφωνα με πληροφορίες, σημειώνεται ότι ήδη η Αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Θεανώ Καρποδίνη έχει ξεκινήσει συνομιλίες με τους εκπροσώπους των μεγάλων ιδιωτικών κλινικών της Αθήνας, ώστε να επιτευχθεί μία οικονομική συμφωνία και να νοσηλεύονται και ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ χωρίς επιβάρυνση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σήμερα άλλωστε οι ασθενείς που δεν βρίσκουν κρεβάτι ΜΕΘ στο ΕΣΥ, σπεύδουν υποχρεωτικά στον ιδιωτικό τομέα όπου οι λογαριασμοί είναι απαγορευτικοί για τους …κοινούς θνητούς. Στο παρελθόν πάντως είχε επιτευχθεί συμφωνία για μίσθωση κρεβατιών σε ΜΕΘ σε ιδιωτικές κλινικές, μία συμφωνία που όμως δεν διατηρήθηκε πολλά χρόνια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.