Τριτοκοσμικές εικόνες – Έπεσε το ταβάνι σε νοσοκομείο της Βέροιας πάνω στα κεφάλια γιατρών (φώτο-βίντεο)

Τριτοκοσμικές εικόνες – Έπεσε το ταβάνι σε νοσοκομείο της Βέροιας πάνω στα κεφάλια γιατρών (φώτο-βίντεο)

Τριτοκοσμικές είναι οι συνθήκες που επικρατούν στα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας, κυρίως στο θέμα υποδομών, καθώς τα κτήρια έχουν αφεθεί στη μοίρα τους με αποτέλεσμα γιατροί και ασθενείς να κινδυνεύουν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το χθεσινό περιστατικό που σημειώθηκε στο Νοσοκομείο Βέροιας όπου έπεσαν κομμάτια σοβάδων από το ταβάνι πάνω στα κεφάλια γιατρών σε μία αίθουσα γραφείων.

Από τύχη φαίνεται πως δεν θρηνήσαμε θύματα αφού η αποκόλληση του σοβά από το ταβάνι προκάλεσε τον ελαφρύ τραυματισμό μιας γιατρού στο πόδι. Το περιστατικό συνέβη στο γραφείο των γιατρών της Μονάδας Νεφρού του Νοσοκομείου Βέροιας την ώρα μάλιστα που βρίσκονταν μέσα τρεις γιατροί. Ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός πως ένα τόσο μεγάλο κομμάτι ξεκόλλησε από το ταβάνι, θυμίζοντας σκηνές σεισμού.

Δείτε τις εικόνες από το απίστευτο περιστατικό:

“Το έχουμε ξαναζήσει” λέει η γιατρός που τραυματίστηκε
Σκηνές σεισμού περιγράφει σοκαρισμένη μία εκ των τριών γιατρών της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Βέροιας. Η Επιμελήτρια Α’ Βασιλική Κιάτου δεν μπορεί να συνέλθει ακόμα από το σοκ, όταν σημαντικό κομμάτι από το ταβάνι του γραφείου στη Μονάδα αποκολλήθηκε,
με αποτέλεσμα οι τρεις γιατροί να τρομοκρατηθούν και η κ. Κιάτου να τραυματιστεί, ευτυχώς ελαφρά. «Ήταν γύρω στις 2:30 το μεσημέρι όταν μαζί με τις συναδέλφους μου συνταγογραφούσαμε στους υπολογιστές του γραφείο. Ξαφνικά άρχισε να πέφτει σκόνη, κάτι που είχαμε βιώσει πολλές φορές στο παρελθόν όμως αυτή τη φορά και μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου έπεσε πολύ μεγάλο κομμάτι από το ταβάνι των γραφείων! Ενστικτωδώς τράβηξα την καρέκλα προς τα πίσω, όμως η καταστροφή ήταν τόσο μεγάλη που ευτυχώς για μένα τραυματίστηκα ελαφρά. Επικράτησε πανικός, αφού ο έντονος θόρυβος και το σπάσιμο που ακούστηκε κινητοποίησε το νοσηλευτικό προσωπικό που μπήκε μέσα για να μας βοηθήσει».


Και συνέχισε: «Το έχουμε ξαναζήσει. Να πέφτουν σκόνες ή μικρά κομμάτια από σοβάδες, το έχουμε ξαναζήσει. Και στο διπλανό μας γραφείο, αυτό του διευθυντή της μονάδας είχε πέσει σοβάς πριν λίγα χρόνια, ωστόσο τότε δεν υπήρχε κανένας μέσα. Πριν από λίγους μήνες παρατηρήσαμε πως πέφτουν πάλι σοβάδες και καλέσαμε την τεχνική υπηρεσία του Νοσοκομείου Βέροιας που διαπίστωσε διαρροή. Έγιναν οι απαραίτητες τότε εργασίες, βάφτηκε το ταβάνι, όμως απ’ ότι φαίνεται χρειάζεται επιπλέον παρεμβάσεις στην ταράτσα που είναι από πάνω μας. Δεν παρατηρήσαμε κάτι διαφορετικό στο ταβάνι το τελευταίο διάστημα, ωστόσο απ’ ότι φαίνεται η υγρασία και η βροχή των ημερών πρέπει να έκαναν τη δουλειά τους…»

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι όποιες εργασίες έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα στην Μονάδα Τεχνητού Νεφρού και στην ΜΕΘ έχουν την λογική του «μπαλώματος» αφού πρόκειται για δύο κλινικές που στεγάζονται σε πολύ παλιά κτίρια. Θα έπρεπε να στεγαστούν εδώ και 2 χρόνια στο νέο κτίριο του Νοσοκομείου, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει αφού δεν έχει εγκατασταθεί ο εξοπλισμός στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού.

Βασίλης Κικίλιας: Αυτή είναι η κατάσταση που παραλάβαμε από Ξανθό και Πολάκη
Στο περιστατικό αυτό αναφέρθηκε και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Open.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με αφορμή το περιστατικό με την διακοπή ρεύματος στο ΚΑΤ, ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε και στους… σοβάδες του νοσοκομείου Βέροιας και έριξε τις ευθύνες για την κτιριακή κατάσταση των δημοσίων νοσοκομείων στον προκάτοχό του, Ανδρέα Ξανθό και τον πρώην αναπληρωτή Υγείας, Παύλο Πολάκη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.