ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Αυτά είναι τα 4+1 προειδοποιητικά σημάδια που φανερώνουν καρκίνο – Δείτε τι πρέπει να κάνετε

Αυτά είναι τα 4+1 προειδοποιητικά σημάδια που φανερώνουν καρκίνο – Δείτε τι πρέπει να κάνετε

Στο ένα τρίτο, περίπου, των νέων ασθενών με καρκίνο, η ασθένεια διαγιγνώσκεται μόνο όταν εισαχθούν στα επείγοντα, λόγω επιδείνωσης της υγείας τους.

​Ο καρκίνος σε νέους ανθρώπους είναι πολύ δύσκολο να διαγνωστεί. Γύρω στους 2500 ανθρώπους ηλικίας μεταξύ 13 και 24 ετών βρίσκονται κάθε χρόνο με καρκίνο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτό σημαίνει, ότι σε αυτές τις ηλικίες ο καρκίνος είναι σπάνιος και πολύ μικρή η υποψία εμφάνισής του.

Το ένα τρίτο περίπου των ασθενών επισκέπτονται τα επείγοντα περισσότερες από τρεις φορές, πριν παραπεμφθούν.

Προκειμένου να σηματοδοτήσουν την έναρξη της Εβδομάδας Δράσης κατά του Εφηβικού Καρκίνου, τα μέλη της Ένωσης Εφηβικού Καρκίνου, αποκάλυψαν τα πέντε συχνότερα σημάδια της ασθένειας στους νέους, τα οποία είναι συνήθη, ανεξήγητα και επίμονα.

Αυτά είναι:

  • Πόνος
  • Καρούμπαλο ή οίδημα
  • Σημαντική απώλεια βάρους
  • Εξαιρετική κόπωση
  • Αλλαγές σε κηλίδες του δέρματος(ελιές)
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα σημάδια αυτά μπορούν, προφανώς, να μπερδευτούν, με συμπτώματα μιας οποιασδήποτε ασθένειας, αλλά μόνο αν τα γνωρίζετε θα μπορέσετε να δράσετε εγκαίρως.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.