ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Δείτε για ποιο λόγο κάθε γυναίκα γερνά με διαφορετικό τρόπο

Δείτε για ποιο λόγο κάθε γυναίκα γερνά με διαφορετικό τρόπο

Σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Applied Physiology, οι γυναίκες που γυμνάζονται καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους μπορούν να αποφύγουν την απώλεια μυϊκού ιστού μεγαλώνοντας.

Ερευνητές από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο Ball στο Μάντσι της Ιντιάνα, μελέτησαν τη μυϊκή δύναμη, την αντοχή, το μέγεθος και τον τύπο των μυϊκών ινών στους μηρούς γυναικών τριών διαφορετικών ομάδων.

Συγκεκριμένα, στην πρώτη ομάδα υπήρχαν επτά γυναίκες άνω των 70 που γυμνάζονταν τακτικά για περίπου πενήντα χρόνια, στη δεύτερη δέκα γυναίκες γύρω στα 25 που γυμνάζονταν τακτικά και στην τελευταία δέκα γυναίκες άνω των 70 που γυμνάζονταν λίγο.

Οι ηλικιωμένες γυναίκες που γυμνάζονταν είχαν περισσότερες μυϊκές ίνες βραδείας συστολής – τύπου Ι (οι οποίες είναι πιο ανθεκτικές στην κόπωση, υποστηρίζουν δραστηριότητες αντοχής, και μπορούν να διατηρήσουν τη δύναμη επί μακρόν) σε σχέση με τις γυναίκες των δύο άλλων ομάδων.

Επιπλέον, είχαν περισσότερες μυϊκές ίνες ταχείας συστολής – τύπου ΙΙ (οι οποίες συνεισφέρουν περισσότερο σε δυνατές κινήσεις παρά στην αντοχή) από τις ηλικιωμένες γυναίκες που δεν γυμνάζονταν τακτικά.

Τέλος, και οι δύο ομάδες ηλικιωμένων γυναικών υστερούσαν σε μυϊκές ίνες τύπου ΙΙ συγκριτικά με τις νεότερες γυναίκες. Η μείωση αυτών των μυϊκών ινών έρχεται με το γήρας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ερευνητική ομάδα θεωρεί τα ευρήματα της μελέτης μοναδικά ως προς το ότι παρέχουν μια νέα προοπτική στην γήρανση του σκελετού και την πλαστικότητα σε μυοκυτταρικό επίπεδο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.