ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Κάθε 100 χρόνια μας «χτυπάει» και μια επιδημία – Τι συμβαίνει;

Κάθε 100 χρόνια μας «χτυπάει» και μια επιδημία – Τι συμβαίνει;

Ο κορωνοϊός, που ξέσπασε τον Δεκέμβριο του 2019 στη Γουχάν της Κίνας έχει προκαλέσει μέχρι στιγμής τον θάνατο τουλάχιστον 4.000 ανθρώπων.

Η επικρατέστερη «συνωμοσία» είναι ότι ο ιός είναι αποτέλεσμα εργαστηριακών δοκιμών και πως επίτηδες «ξέφυγε» από τον έλεγχο των επιστημόνων ώστε να μειωθεί ο πληθυσμός της – ασφυκτικά γεμάτης – Γης. Η θεωρία αυτή ενισχύεται από τις προηγούμενες καταγεγραμμένες επιδημίες, οι οποίες συνέβησαν ανά 100 χρόνια.

​Ας τις δούμε αναλυτικά:

Η πανούκλα του 1720
Η «Μεγάλη Πανούκλα της Μασσαλίας» ή απλώς πανούκλα έπληξε την Ευρώπη το 1720, στη διάρκεια της οποίας έχασαν τη ζωή τους περίπου 100.000 άνθρωποι. «Πηγή του κακού» στη συγκεκριμένη περίπτωση θεωρείται ότι υπήρξαν οι μύγες οι οποίες μετέδωσαν το βακτήριο στους ανθρώπους.

Η χολέρα του 1820

Λίγο πριν από το 1820, το 1817 και έως και το 1824, ξέσπασε η πρώτη καταγεγραμμένη επιδημία χολέρας, η οποία επηρέασε κυρίως τις Φιλιππίνες, την Ινδονησία και την Ταϊλάνδη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που είναι γνωστές και σε αυτή την περίπτωση περίπου 100.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ η αρχή της επιδημίας έγινε από κατανάλωση νερού λιμνών, μολυσμένο με το εν λόγω βακτήριο.

Η ισπανική γρίπη του 1920

Η πιο πρόσφατη επιδημία, πριν από τον κορωνοϊό, ήταν η ισπανική γρίπη, η οποία προσέβαλε περίπου 1 δισ. ανθρώπους, με τους 100 εκατ. από αυτούς να χάνουν τη ζωή τους. Οι αριθμοί αποδεικνύουν πως πρόκειται για την πιο θανατηφόρα επιδημία έως τις μέρες μας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο κορωνοϊός του 2020
Εκατό χρόνια μετά την ισπανική γρίπη, ο πλανήτης συγκλονίζεται από τον κορωνοϊό, ο οποίος έχει ήδη προκαλέσει τον θάνατο περισσότερων από 4.000 ανθρώπων, χωρίς να είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ποιες θα είναι οι συνέπειές του μέχρι να βρεθεί εμβόλιο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.