ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Σε καραντίνα τέθηκαν γιατροί και νοσηλευτές σε Καστοριά και Κοζάνη (upd)

Σε καραντίνα τέθηκαν γιατροί και νοσηλευτές σε Καστοριά και Κοζάνη (upd)

(Αρχικό κείμενο 12:40) Σε καραντίνα για 14 ημέρες και για προληπτικούς λόγους με βάση τις οδηγίες του ΕΟΔΥ έχουν μπει δεκάδες εργαζόμενοι στο Μαμάτσειο Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης και στο Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς, επειδή ήρθαν σε επαφή με τον 53χρονο συνάδελφό τους που νόσησε από κορωνοϊό και υπηρετούσε στο Μικροβιολογικό Εργαστήριο του νοσοκομείου της Καστοριάς.

Ειδικότερα, στο νοσοκομείο της Κοζάνης σε καραντίνα έχουν μπει 19 άτομα. Πρόκειται για τους εργαζόμενους δύο βαρδιών (γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό), οι οποίοι υπηρετούσαν την ώρα που μεταφέρθηκε και παρέμεινε στο νοσοκομείο ο 53χρονος.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης, Δημήτρη Ντέντη, μεταξύ των συναδέλφων του υπάρχει τεράστια ανησυχία και όλοι κυκλοφορούν με μάσκες. Οι εργαζόμενοι μπήκαν σε καραντίνα, με βάση τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, ώστε να αποφευχθεί η διασπορά του ιού.

Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στο νοσοκομείο της Καστοριάς, όπου σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων, Μιχάλη Γιαννάκο, σε καραντίνα για προληπτικούς λόγους μπήκαν 17 εργαζόμενοι. Πρόκειται για γιατρούς, νοσηλευτές, τραυματιοφορείς και όλο το προσωπικό του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου, στο οποίο δούλευε ο 53χρονος.

Να σημειωθεί ότι ο 53χρονος που βγήκε θετικός στον κορωνοϊό, επισκέφθηκε την περασμένη Παρασκευή τη μητέρα του και τον αδελφό του, οι οποίοι διαμένουν στη Σιάτιστα. Αρχικά μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Σιάτιστας, στη συνέχεια στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης και μετά στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύεται διασωληνωμένος.

Μειώνεται επικίνδυνα το προσωπικό των νοσοκομείων

Εκρηκτικές διαστάσεις αποκτάει η καθημερινά ολοένα και αυξανόμενη μείωση του προσωπικού των νοσοκομειακών ιδρυμάτων, αφού όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι μπαίνουν σε προληπτική καραντίνα με βάση τα μέτρα αντιμετώπισης της διάδοσης του κορωνοϊού.

Όπως ανέφερε ο κ. Γιαννάκος, τις τελευταίες μέρες περισσότεροι από εκατό εργαζόμενοι έχουν τεθεί σε καραντίνα στην Αμαλιάδα, το Ρίο, την Αθήνα, την Κοζάνη και την Καστοριά, με αποτέλεσμα σύντομα να παρουσιαστούν τεράστιες ελλείψεις και να μην είναι δυνατή η αποτελεσματική αντιμετώπιση νέων κρουσμάτων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Εδώ και μέρες απευθύνουμε έκκληση στην κυβέρνηση για προσλήψεις στο χώρο της Υγείας, λόγω των έκτακτων συνθηκών που αντιμετωπίζουμε. Ο ιός καλπάζει κι εμείς ψάχνουμε προσωπικό. Κανονικά θα έπρεπε μέσα σε δύο ημέρες από το πρώτο κρούσμα να έβγαινε προκήρυξη και μέσα σε πέντε ημέρες να γίνονταν προσλήψεις», σημειώνει ο κ. Γιαννάκος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.