
Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει τα 8 «φάουλ» που κάνουν οι επιχειρήσεις, σε ότι αφορά τον κορωνοϊό. Αν και τα στοιχεία της έρευνας για τα μέτρα που λαμβάνουν ήταν ενθαρρυντικά.
Στην έρευνα της ΓΣΕΕ για τον κορωνοϊό -που αφορά το διάστημα 10 με 14 Μαρτίου- συμμετείχαν 1.500 εργαζόμενοι από όλη την Ελλάδα. Το πρώτο σκέλος της έρευνας εστιάζει στις επιχειρήσεις και τους εργοδότες και στο αν έλαβαν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό. Οι ερωτηθέντες απάντησαν «ναι» σε ποσοστό 68% (71% για πλήρη απασχόληση και 58% για μερική απασχόληση).
Στην ερώτηση «εσείς ακολουθείτε τις οδηγίες και λαμβάνετε ατομικά μέσα προστασίας για τον κορωνοϊό» οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα απαντούν «ναι» σε ποσοστό 92%. Δείτε τους πίνακες της έρευνας:
Κορωνοϊός: Οι εργαζόμενοι καταγγέλουν τα «φάουλ» των επιχειρήσεων
Η ΓΣΕΕ δημιούργησε την ANTI-COVID-19 Ομάδα Πληροφόρησης και Υποστήριξης Εργαζομένων που δημιούργησε η ΓΣΕΕ. Στόχος της ομάδας είναι η ενημέρωση για εργασιακά, κυρίως, θέματα και μέσα στις πρώτες ημέρες λειτουργίας έχει δεχτεί καταιγισμό ερωτημάτων.
Ερωτήματα έχουν υποβάλει τόσο εργαζόμενοι επιχειρήσεων που έχει ανασταλεί ή απαγορευτεί η λειτουργία τους, όσο και εργαζόμενοι επιχειρήσεων που παραμένουν ανοιχτές, καθώς και εργαζόμενοι στο δημόσιο Τομέα που βρέθηκαν σε σημαντικό βαθμό εκτεθειμένοι από τη διαχρονική απουσία μέτρων υγείας και ασφάλειας.
Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ καταγγελίες έχουν γίνει μέχρι στιγμής για:
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.