ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Κορωνοϊός: Πότε θα έχουμε απαντήσεις για την χλωροκίνη – Ο Γάλλος υπουργός Υγείας απαντάει

Κορωνοϊός: Πότε θα έχουμε απαντήσεις για την χλωροκίνη – Ο Γάλλος υπουργός Υγείας απαντάει

Σύμφωνα με τον Γάλλο υπουργός Υγείας, Ολιβιέ Βεράν, σε 15 ημέρες θα έχουμε τα αποτελέσματα για το αν η χλωροκίνη είναι αποτελεσματική στον κορωνοϊό ή όχι.

Ο Γάλλος υπουργός ανακοίνωσε αρχικά τον θάνατο ενός γιατρού που βρισκόταν στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης του κορωνοϊού σε νοσοκομείο της χώρας. Πρόκειται για την πρώτη απώλεια ιατρικού προσωπικού από τον κορωνοϊό στη Γαλλία, που ήδη μετρά περισσότερους από 560 νεκρούς.

Σε 15 μέρες θα διαπιστωθεί αν η χλωροκίνη είναι αποτελεσματική ή όχι

Ο Ολιβιέ Βεράν όμως μίλησε και για το φάρμακο ενάντια στην ελονοσία, με βάση τη χλωροκίνη που φαίνεται πως θα μπορούσε να αποτελέσει απάντηση στη νόσο Covid-19 που προκαλεί ο κορωνοός.

Ο Γάλλος υπουργός είπε πως «η ελπίδα μου αρκεί για να κάνουμε τα πάντα προκειμένου να διαπιστώσουμε αν μια φαρμακευτική θεραπεία είναι αποτελεσματική ή όχι. Αν αποδειχθεί αποτελεσματική θα την προτείνουμε στον γαλλικό λαό χωρίς καμία καθυστέρηση».

Ερωτώμενος για τον χρόνο που απαιτείται ώστε να διαπιστωθεί η αποτελεσματικότητα της φαρμακευτικής αυτής αγωγής, ο Ολιβιέ Βεράν είπε: «Θα έχουμε αξιόπιστες έρευνες για το κατά πόσο είναι ή όχι αποτελεσματική, θα μπορούσε ωστόσο να αποδειχτεί τελικά αναποτελεσματική. Δηλώνω πως σε 15 μέρες από σήμερα θα έχουμε ξεκάθαρα αποτελέσματα».

Κορωνοϊός: Τα πρώτα ενθαρρυντικά μηνύματα από την χλωροκίνη

Το φάρμακο έχει βάση την υδροξυχλωροκίνη (Plaquenil), η οποία χρησιμοποιήθηκε προ 70 ετών για την ελονοσία. Το συγκεκριμένο φάρμακο άρχισε να δοκιμάζει η ομάδα του Γάλλου Ντιντιέ Ραούλτ, καθηγητή Ιατρικής και διευθυντή του Μεσογειακού Ινστιτούτου Μολυσματικών Ασθενειών της Μασσαλίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με την ομάδα του Ραούλτ, η ουσία θεράπευσε το 75% των ασθενών με κορωνοϊό που συμμετείχαν σε κλινική δοκιμή σε νοσοκομείο της Μασσαλίας. Ο Γκρεγκορί Ριγκανό, ένας εκ των συντακτών της επιστημονικής δημοσίευσης, τόνισε ότι συνιστώμενη δόση υδροξυχλωροκίνης είναι τα 600mg ημερησίως.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.