Μπέργκαμο: Συγκλονιστικές εικόνες με μια εκκλησία γεμάτη φέρετρα (βίντεο)

Μπέργκαμο: Συγκλονιστικές εικόνες με μια εκκλησία γεμάτη φέρετρα  (βίντεο)

Στην εκκλησία του Σαν Τζουζέπε, στην πόλη Σεριάτε του Μπέργκαμο, έφτασαν χθες, Τετάρτη 25 Μαρτίου, 45 φέρετρα, προκειμένου ο ιερέας της περιοχής να τα «διαβάσει» και στη συνέχεια, αυτά να μεταφερθούν σε άλλη πόλη της Ιταλίας για να αποτεφρωθούν.

Στην επαρχία που αποτελεί το επίκεντρο της επιδημίας στην Ιταλία αυτές τις ημέρες, δεν υπάρχει επαρκής χώρος για να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα επίπεδα θνησιμότητας κι έτσι τα φέρετρα με τις σορούς μεταφέρονται σε άλλες πόλεις για τις αποτεφρώσεις, ενώ στη συνέχεια επιστρέφουν στους συγγενείς.

Στην περίπτωση του Σαν Τζουζέπε, τα φέρετρα τοποθετήθηκαν σε αριθμημένες θέσεις, στο δάπεδο της εκκλησίας, πριν ολοκληρωθεί η σύντομη τελετή, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στον εξωτερικό χώρο από ειδικά εξοπλισμένο προσωπικό με λευκές προστατευτικές στολές και μάσκες και φορτώθηκαν σε στρατιωτικά φορτηγά για να οδηγηθούν σε αποτέφρωση σε ένα κρεματόριο στην Φερράρα στην επαρχία Εμίλια Ρομάνα. «Δεν τους βάζουμε στο υπόστεγο, αλλά μέσα σε μία εκκλησία, δηλαδή τον Οίκο του Κυρίου» δήλωσε ο ιερέας της ενορίας Ντον Μάριο, σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.