ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Γιατί η Ελλάδα σώζεται -μέχρι στιγμής- από τον κορωνοϊό κι έχει σαφώς λιγότερα κρούσματα από την Ολλανδία!

Γιατί η Ελλάδα σώζεται -μέχρι στιγμής- από τον κορωνοϊό κι έχει σαφώς λιγότερα κρούσματα από την Ολλανδία!

Επειδή δημοσιεύθηκαν ορισμένα άρθρα σε φιλοκυβερνητικές ιστοσελίδες για να υπερασπίσουν την απαγόρευση κυκλοφορίας στην Ελλάδα ως την «κρίσιμη διαφορά» με την Ολλανδία σε θύματα από τον κορωνοϊό και έφτασαν να μιλάνε για «παρόμοια δημογραφικά χαρακτηριστικά και υποδομές», αξίζει να δούμε τα εξής για να υπάρχει αληθινή εικόνα:

Με πληθυσμό περίπου 18 εκατομμύρια κατοίκους, η Ολλανδία έχει μεν 546 θανάτους και 8.603 κρούσματα, τη στιγμή που η Ελλάδα με 10,8 εκατ. εκατομμύρια κατοίκους έχει 28 νεκρούς και 966 επιβεβαιωμένα κρούσματα από τον φονικό ιό, αλλά η διαφορά είναι χαοτική σε ότι αφορά την πληθυσμιακή «χωρητικότητα» και το κλίμα σε κάθε χώρα.

Η Ολλανδία έχει 80% μεγαλύτερο πληθυσμό από την Ελλάδα, αλλά η έκτασή της είναι μικρότερη από τα 3/5 της έκτασης της… Μακεδονίας, της Θράκης και της Ηπείρου (41.543 η Ολλανδία έναντι 58.000 χλμ. της Μακεδονίας-Θράκης, Ηπείρου), με ότι αυτό συνεπάγεται σε μία πανδημία.

Δηλαδή κινούνται και συγχρωτίζονται περίπου οι διπλοί άνθρωποι στο 1/3 της έκτασης της Ελλάδας! Αυτό από μόνο του λέει πολλά!

Η Ολλανδία από την αρχή ακολούθησε την τακτική της «Ανοσίας Αγέλης» που επιταχύνει την πορεία της πανδημίας και αναγκάστηκε να προχωρήσει σε απαγόρευση συναθροίσεων άνω των δύο ατόμων, μόνο μετά την απειλή της Γαλλίας ότι θα κλείσει τα σύνορα.

Η Ολλανδία έχει ιδανικές κλιματολογικές συνθήκες για την διάδοση του ιού: Θερμοκρασίες 5°-11° C και υγρασία 46°-75° σε αντίθεση με την Ελλάδα που το ίδιο χρονικό διάστημα, είχε θερμοκρασίες περί τους 15° C!

Η Ολλανδία έχει το πιο επίπεδο έδαφος του πλανήτη και βρίσκεται κάτω από το επίπεδο της θάλασσας με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγρασία, την «τροφή» του κορωνοϊού.

Να σημειώσουμε ότι η Ελένη Γιαμαρέλλου, λοιμωξιολόγος, και ομότιμη καθηγήτρια παθολογίας στο ΕΚΠΑ αποκάλυψε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι «Έκαναν μια προσομοίωση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ιαπωνίας, βρέθηκε ότι αν η θερμοκρασία του Μαρτίου ανέβει 1 βαθμό και η υγρασία 1%, τότε η μετάδοση του ιού μειώνεται στο 45%»!

Τα ίδια και χειρότερα ισχύουν για την βόρειο Ιταλία και την βόρειο Ισπανία: Παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας, γράφουν σχεδόν 1700 θανάτους κάθε μέσα, αντίθετα με τις κεντρικές και νότιες περιοχές τους που έχουν ελάχιστες απώλειες, ακριβώς λόγω υψηλότερων θερμοκρασιών και χαμηλότερης υγρασίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτά τα ολίγα γιατί σε λίγο θα μας πουν να βάλουμε και… χειροπέδες και να πετάξουμε το κλειδί αν θέλουμε να μην κολλήσουμε κορονοϊό, τον οποίο έτσι ή αλλιώς θα κολλήσει το 50% του πληθυσμού της χώρας!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.