ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Νέες οδηγίες από τον ΠΟΥ για τη χρήση της μάσκας – «Από μόνες τους δεν μπορούν να σταματήσουν την πανδημία Covid19»

Νέες οδηγίες από τον ΠΟΥ για τη χρήση της μάσκας – «Από μόνες τους δεν μπορούν να σταματήσουν την πανδημία Covid19»

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης εξάπλωσης της πανδημίας στον πλανήτη, αναφέρθηκε για ακόμη μία φορά στο ζήτημα της μάσκας και της προστασίας έναντι του κορωνοϊού.

Κατά τη διάρκεια της ημερήσιας ενημέρωσης, επισημάνθηκε ότι η γενική χρήση μάσκας προτείνεται να επιβληθεί μόνο σε περιπτώσεις όπου δύσκολα μπορούν να εφαρμοστούν τα μέτρα του πλυσίματος χεριών και της κοινωνικής απόστασης.

Στο πλαίσιο αυτό, μάλιστα, οι αξιωματούχοι του Οργανισμού προειδοποίησαν ότι οι μάσκες δεν αποτελούν «θαυματουργή λύση» για την εξάλειψη της πανδημίας.

«Οι μάσκες μόνες τους δεν είναι «θαυματουργή λύση» ενάντια στην πανδημία του νέου κορωνοϊού και η εκτεταμένη χρήση τους στον πληθυσμό δικαιολογείται μόνο σε περιπτώσεις περιορισμένης πρόσβασης σε νερό για το πλύσιμο των χεριών ή όταν η σωματική αποστασιοποίηση είναι δύσκολη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγιέσους.

«Δεν υπάρχει θαυματουργή λύση. Οι μάσκες από μόνες τους δεν μπορούν να σταματήσουν την πανδημία Covid19» πρόσθεσε ο Τέντρος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ελληνικές αρχές προκρίνουν τη χρήση μάσκας μόνο για τους ασθενείς, το νοσηλευτικό προσωπικό και τους συνοδούς ασθενών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.