ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Κορωνοϊός: Στα ίχνη των μυστικών της νόσου το Πανεπιστήμιο Πατρών – Προετοιμάζεται για ελέγχους αντισωμάτων

Κορωνοϊός: Στα ίχνη των μυστικών της νόσου το Πανεπιστήμιο Πατρών – Προετοιμάζεται για ελέγχους αντισωμάτων

Τα εργαστήρια του Πανεπιστημίου Πατρών θα μπορούν να διεξάγουν ελέγχους αντισωμάτων έναντι του SARS-Cov-2, αφού η επιστημονική υπεύθυνη είναι ανοσοβιολόγος, με 35χρονη εμπειρία στο αντικείμενο. Όμως, εκτός από τους ελέγχους αντισωμάτων, το εργαστήριο σχεδιάζει περαιτέρω έρευνες για τη νόσο COVID-19.

Όμως, εκτός από τους ελέγχους αντισωμάτων, οι επιστήμονες σχεδιάζουν περαιτέρω έρευνες για τον νέο κορωνοϊό,όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Κορωνοϊός: Στα ίχνη των μυστικών της νόσου

Μέχρι και τη Δευτέρα (06.04.2020) από το εργαστήριο μοριακής διάγνωσης λοιμογόνων παραγόντων του Πανεπιστημίου Πατρών είχαν πραγματοποιηθεί 993 διαγνωστικές εξετάσεις για την ανίχνευση του ιού SARS-Cov-2 σε δείγματα ασθενών με υποψία COVID-19.

Παράλληλα, τα μέλη του εργαστηρίου εργάζονται και για τη δημιουργία εναλλακτικών μοριακών μεθόδων ανίχνευσης του ιού SARS-Cov-2, για την περίπτωση που τα πιστοποιημένα για in vitro διαγνωστική χρήση αντιδραστήρια εξαντληθούν, λόγω της αυξημένης ζήτησης που υπάρχει.

Η διάγνωση του SARS-CoV-2 εκτελείται με μέθοδο RT-PCR σε πραγματικό χρόνο (Real-time PCR), χρησιμοποιώντας το VIASURE SARS-CoV-2 RT-PCR Kit που ανιχνεύει δύο γονίδια του ιού, για την ακριβή ανίχνευσή του.

Πιο αναλυτικά, η μέθοδος ανιχνεύει μια συντηρημένη περιοχή των ORF1ab και Ν γονιδίων για τον ιό SARS-CoV-2. Η μέθοδος έχει όριο ανίχνευσης 10 αντίγραφα RNA για τα γονίδια ORF1ab και Ν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η συγκεκριμένη μέθοδος και τα αντιδραστήρια που χρησιμοποιούνται είναι πιστοποιημένα για in vitro διαγνωστική χρήση (CE-IVD), σύμφωνα με τις διεθνείς οδηγίες από WHO, CDC-US, Pasteur Institute-Paris, Charite-Berlin, CDC-China.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.