Κορωνοϊός: Τι σκοτώνει τον «αόρατο εχθρό» και γιατί δεν θα επιβιώσει μέσα στο καλοκαίρι (upd)

Κορωνοϊός: Τι σκοτώνει τον «αόρατο εχθρό» και γιατί δεν θα επιβιώσει μέσα στο καλοκαίρι (upd)

Ο κορωνοϊός παρουσιάζει διαφορετική διάρκεια ζωής ανάλογα με τη θερμοκρασία και την επιφάνεια πάνω στην οποία βρίσκεται.

Επιπλέον, το χρονικό διάστημα που απαιτείται ώστε τα αντισηπτικά να εξοντώσουν τον κορωνοϊό ποικίλει ανάλογα με το υλικό που χρησιμοποιείται.

Σε θερμοκρασίες από 27° μέχρι 35° Κελσίου, η «δυναμική» του μειώνεται κατά 80% και πάνω από 35° κατά 95%. Σε υγρασία κάτω από 45°, επίσης εξοντώνεται. Η υγρασία είναι και το πλέον φιλικό περιβάλλον για τον κορωνοϊό.

Όταν θα εξοντωθεί το καλοκαίρι, δύσκολα θα επανεμφανιστεί καθώς θα έχει «ψηθεί» το καλοκαίρι.

Το πρόβλημα θα είναι τα «εισαγόμενα» κρούσματα, άλλωστε η αποστολή των Καστοριανών για την έκθεση γούνας στο Μιλάνο, η έκθεση μόδας στο Μιλάνο και η εκδρομή στην Αίγυπτο έφερε τον κορωνοϊό αρχικά στην Ελλάδα και εν συνεχεία ήρθαν οι παράνομοι μετανάστες.

Καλές συνθήκες, «θανάτους» του ιού επικρατούν στην Ελλάδα μέχρι τον Οκτώβριο, οπότε από εδώ και μπρος τα νέα θα είναι μόνο καλά.

Επίσης, διαφορετικό χρόνο χρειάζεται για παράδειγμα η αιθανόλη και διαφορετικό το διάλυμα σαπουνιού για να σκοτώσουν τον ιό.

Γράφημα παρουσιάζει τις βασικές πληροφορίες κι όσα πρέπει να γνωρίζετε για την αντοχή του κορωνοϊού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.