«Σφυρίζει αδιάφορα» ο Βλαδίμηρος εδώ και μέρες. Συμφωνία ή αδυναμία;

Κίνα: Εξέπνευσαν δύο παιδιά την ώρα της γυμναστικής – Φορούσαν μάσκα

Κίνα: Εξέπνευσαν δύο παιδιά την ώρα της γυμναστικής – Φορούσαν μάσκα

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η New York Post, τραγωδία σημειώθηκε στην Κίνα, καθώς εξέπνευσαν δύο παιδιά, με διαφορά μιας εβδομάδας το ένα από το άλλο, την ώρα που έκαναν γυμναστική φορώντας μάσκα.

Οι μαθητές, 14 ετών και οι δύο, κατέρρευσαν ενώ έτρεχαν στη διάρκεια μιας εξέτασης για τη σωματική τους κατάσταση.

Ο ένας συμμετείχε μόλις για μερικά λεπτά στο μάθημα φυσικής αγωγής πριν καταρρεύσει, στις 24 Απριλίου, στο σχολείο Dancheng Caiyuan στην επαρχία Henan.

«Φορούσε μάσκα ενώ έτρεχε, ξαφνικά έπεσε προς τα πίσω και χτύπησε το κεφάλι του στο έδαφος» περιγράφει ο πατέρας του. Οι δάσκαλοι και οι συμμαθητές του προσπάθησαν να τον βοηθήσουν, αλλά μάταια.

Σύμφωνα με το πιστοποιητικό θανάτου, ο 14χρονος έπεσε νεκρός από καρδιακή ανακοπή, αλλά δεν έγινε νεκροψία. Ο πατέρας του πιστεύει πως το ότι φορούσε μάσκα, όπως επιβαλλόταν στο σχολείο μετά την κρίση του κορωνοϊού, έπαιξε ρόλο στον αιφνίδιο θάνατό του.

«Υποψιάζομαι πως έγινε επειδή φορούσε μάσκα, δεν μπορεί να ήταν άνετο να τρέχει κανείς με τη μάσκα» λέει.

Πάντως η καθηγήτρια Ιατρικής Cao Lanxiu, από το πανεπιστήμιο Shaanxi, εκτιμά πως δεν είναι πιθανό η μάσκα να προκάλεσε ασφυξία στο παιδί. «Δεν πιστεύω πως ήταν η μάσκα που προκάλεσε αυτόν ον αιφνίδιο θάνατο» λέει, αν και μόνο η νεκροψία θα το ξεκαθάριζε με ασφάλεια.

Έξι μέρες μετά τον θάνατο του μαθητή, ακόμα ένας κατέρρευσε και πέθανε στο σχολείο Xiangjun Future Experimental School στην επαρχία Hunan. Φορούσε κι εκείνος μάσκα και έτρεχε ένα χιλιόμετρο στο πλαίσιο εξέτασης. Δεν είναι σαφές εάν έχει δοθεί εντολή για νεκροψία.

Παρότι δεν είναι ξεκάθαρο αν οι μάσκες έπαιξαν ρόλο σε κάποιον από τους θανάτους, ή και τους δύο, πολλά σχολεία ακύρωσαν τις εξετάσεις σωματικής αγωγής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
defencenet.ru
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.