Τανζανία: «Δεν είναι αξιόπιστα τα τεστ του κορωνοϊού – Έβγαλαν θετικές στον ιό κατσίκες και… παπάγιες»

Τανζανία: «Δεν είναι αξιόπιστα τα τεστ του κορωνοϊού – Έβγαλαν θετικές στον ιό κατσίκες και… παπάγιες»

Απίστευτο περιστατικό στην Τανζανία, δημιουργεί περαιτέρω ερωτηματικά για την αξιοπιστία των «αριθμών» του κορωνοϊού, καθώς ο πρόεδρος της χώρας υποστήριξε πως εισαγόμενα τεστ για τον κορωνοϊό έβγαλαν θετικές μία κατσίκα και μία… παπάγια (φρούτο).

Ο πρόεδρος της Τανζανίας John Magufuli ο οποίος είναι χημικός, απέρριψε τα τεστ του κορωνοϊου ως ελαττωματικά, λέγοντας ότι επέστρεψαν θετικά αποτελέσματα σε δείγματα που ελήφθησαν από μια κατσίκα και μία παπάγια

Ο Magufuli έκανε τις παρατηρήσεις του κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Chato στη βορειοδυτική Τανζανία την Κυριακή και υποστήριξε ότι υπήρχαν «τεχνικά σφάλματα» με τα τεστ.

Ο πρόεδρος, είπε ότι είχε δώσει εντολή στις δυνάμεις ασφαλείας της Τανζανίας να ελέγξουν την ποιότητα των τεστ.

Είχαν λάβει τυχαία πολλά δείγματα εκτός του ανθρώπου, όπως από μία παπάγια, μία κατσίκα και ένα πρόβατο, αλλά τους είχαν δώσει ανθρώπινα ονόματα και ηλικίες.

Αυτά τα δείγματα στη συνέχεια υποβλήθηκαν στο εργαστήριο της Τανζανίας για να τα ελέγξουν για κορωνοϊό, με τους τεχνικούς του εργαστηρίου να αγνοούν την προέλευσή τους.

Δείγματα από την παπάγια και την κατσίκα βγήκαν θετικά στον COVID-19, δήλωσε ο πρόεδρος, προσθέτοντας ότι αυτό σήμαινε ότι είναι πιθανό ότι ορισμένα άτομα να βγήκαν θετικά ενώ, στην πραγματικότητα, δεν είχαν μολυνθεί από τον κορωνοϊό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Κάτι συμβαίνει. Είπα πριν δεν πρέπει να αποδεχτούμε ότι κάθε βοήθεια προορίζεται να είναι καλή για αυτό το έθνος», δήλωσε ο Magufuli, προσθέτοντας ότι τα κιτ πρέπει να διερευνηθούν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.