Επιμένει στο «όχι» για την χρήση της υδροξυχλωροκίνης σε ασθενείς του κορωνοϊού, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

«Ο ΠΟΥ δεν προτείνει τη χρήση υδροξυχλωροκίνης για τη θεραπεία του κορωνοϊού, χωρίς την κατάλληλη κλινική εποπτεία που έχει καθορίσει το εκάστοτε κράτος» επισήμανε, χαρακτηριστικά, ο διευθυντής του Προγράμματος Έκτακτης Ανάγκης του Οργανισμού, Μίκαελ Ράιαν.

«Είναι σημαντικό να επαναλάβουμε ότι αυτά τα φάρμακα είναι εξαιρετικά χρήσιμα για άλλες ασθένειες, όπως η ελονοσία» σημείωσε, συμπληρωματικά.
Στο πλαίσιο αυτό, υπογράμμισε ότι όσοι συνεχίσουν να λαμβάνουν τη θεραπεία με υδροξυχλωροκίνη ή χλωροκίνη θα πρέπει να τελούν υπό συνεχή κλινική εποπτεία.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές της εβδομάδας, ο ΠΟΥ προχώρησε στην αναστολή των δοκιμών για τη χρήση της υδροξυλωροκίνης, επικαλούμενος ζητήματα ασφαλείας και υγείας.

Παρ’ όλα αυτά, οι ασθενείς σε 17 διαφορετικές χώρες, οι οποίοι συμμετέχουν στη μελέτη του ΠΟΥ και έχουν ήδη ξεκινήσει τη χρήση της συγκεκριμένης θεραπείας, έχουν το δικαίωμα ολοκλήρωσης του θεραπευτικού προγράμματος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πανδημία της COVID-19 πρωτοεμφανίστηκε τον Δεκέμβριο του 2019 στην κινεζική πόλη Γουχάν. Έκτοτε έχει εξαπλωθεί σ’ όλο τον κόσμο, «μετρώντας» πάνω από 5,7 εκατ. κρούσματα και 353.000 νεκρούς.