ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Κορωνοϊός: 598 νεκροί στις ΗΠΑ το τελευταίο 24ωρο – 16 νέα κρούσματα στην Κίνα

Κορωνοϊός: 598 νεκροί στις ΗΠΑ το τελευταίο 24ωρο – 16 νέα κρούσματα στην Κίνα

Άλλοι 598 άνθρωποι στις ΗΠΑ υπέκυψαν στην COVID-19, την ασθένεια που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός, τις τελευταίες 24 ώρες, εξέλιξη που αύξηση σε 104.356 τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας στη χώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Ως το βράδυ της Κυριακής, είχαν καταγραφεί 1.788.762 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, μακράν τα περισσότερα σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου, σύμφωνα με τα δεδομένα αυτής της σχολής ιατρικής της Βαλτιμόρης.

Μεξικό: 151 νεκροί το τελευταίο 24ωρο

Ο υφυπουργός Υγείας του Μεξικού Ούγο Λόπες-Γκατέλ ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 151 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 και 3.152 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού έφθασε τους 9.930 νεκρούς επί συνόλου 90.664 κρουσμάτων μόλυνσης.

Τα κρούσματα μόλυνσης στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική, που μετατράπηκε στο επίκεντρο της πανδημίας, ξεπέρασαν χθες το ένα εκατομμύριο.

Κίνα: 16 νέα κρούσματα

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Κυριακή τής αναφέρθηκαν 16 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό στην ηπειρωτική Κίνα, ο υψηλότερος αριθμός από την 11η Μαΐου, από 2 την προηγουμένη, τα οποία ήταν όλα τους «εισαγόμενα», κατά την ορολογία του Πεκίνου όταν αναφέρεται σε ταξιδιώτες που μολύνθηκαν στο εξωτερικό προτού αφιχθούν στην κινεζική επικράτεια.

Εντοπίστηκαν επίσης άλλες 16 περιπτώσεις ασυμπτωματικών φορέων του SARS-CoV-2, από τρία την προηγουμένη.

Τα 11 «εισαγόμενα» κρούσματα εντοπίστηκαν στη Σετσουάν, τρία στην αυτόνομη περιοχή της Εσωτερικής Μογγολίας και δύο στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ, διευκρίνισε η Εθνική Επιτροπή (το υπουργείο) Υγείας της Κίνας.

Δεν αναφέρθηκε κανένας νέος θάνατος εξαιτίας της COVID-19.

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα όπου άρχισε στα τέλη του Δεκεμβρίου του 2019 ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς επί συνόλου 83.017 κρουσμάτων μόλυνσης.

Ρωσία: Άλλοι 76 νεκροί

Ακόμη 76 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19, την ασθένεια που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός, στην πρωτεύουσα της Ρωσίας τις προηγούμενες 24 ώρες, με τον απολογισμό της πανδημίας στη Μόσχα να ανέρχεται πλέον σε 2.553 νεκρούς, ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα το κέντρο διαχείρισης της κρίσης στην πόλη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το ομοσπονδιακό κέντρο αντιμετώπισης της κρίσης του κορωνοϊού στη Ρωσία ανακοίνωσε χθες ότι τα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στη χώρα ανέρχονταν σε 405.843 και οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 σε 4.693. 171.883 άνθρωποι αποθεραπεύθηκαν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.