ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ισχαιμική καρδιοπάθεια: Τα συμπτώματα που σας προειδοποιούν – Πως θεραπεύεται; (βίντεο)

Ισχαιμική καρδιοπάθεια: Τα συμπτώματα που σας προειδοποιούν – Πως θεραπεύεται; (βίντεο)

Η στεφανιαία νόσος μπορεί να προκαλέσει πόνο στο στήθος, καρδιακή προσβολή και καρδιακή ανεπάρκεια. Το κάπνισμα, η υψηλή χοληστερόλη, η υψηλή αρτηριακή πίεση και ο διαβήτης έχουν συνδεθεί με την εν λόγω πάθηση.

Μπορεί να έχετε ακούσει τον όρο ισχαιμική καρδιοπάθεια, αλλά τι είναι ακριβώς; Είναι χειρότερη από τη στεφανιαία νόσο;



Στεφανιαία νόσος και ισχαιμική καρδιοπάθεια

Η στεφανιαία νόσος ήταν παλιότερα γνωστή ως ισχαιμική καρδιοπάθεια, αλλά αμφότερες αναφέρονται στην ίδια ιατρική κατάσταση.

Τα πιο κοινά συμπτώματα και αιτίες είναι ακριβώς οι ίδιες:

  • θωρακικός πόνος
  • καρδιακή προσβολή
  • καρδιακή ανεπάρκεια
  • κάπνισμα
  • υψηλή χοληστερόλη
  • υψηλή αρτηριακή πίεση
  • διαβήτης

Πώς θεραπεύεται η στεφανιαία νόσος ή ισχαιμική καρδιοπάθεια

Το βρετανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) αναφέρει ότι δεν μπορεί να θεραπευθεί, αλλά η αντιμετώπιση αφορά την διαχείριση των συμπτωμάτων και την μείωση των πιθανοτήτων εμφάνισης προβλημάτων, όπως η καρδιακή προσβολή.

Η θεραπεία μπορεί να περιλαμβάνει τακτική άσκηση και διακοπή του καπνίσματος, φαρμακευτική αγωγή, ή χειρουργική επέμβαση.

Μπορεί να προληφθεί

Το NHS αναφέρει ότι μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο εμφάνισης στεφανιαίας νόσου κάνοντας κάποιες απλές αλλαγές στον τρόπο ζωής:

  • Υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή
  • Τακτική σωματική άσκηση
  • Να μην καπνίζετε
  • Έλεγχος της χοληστερόλης και των επιπέδων σακχάρου στο αίμα
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η καλή υγεία της καρδιάς έχει και άλλα οφέλη για την υγεία, όπως η μείωση του κινδύνου εμφάνισης εγκεφαλικού επεισοδίου και άνοιας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.