ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΠΟΕΔΗΝ: «Το νοσοκομείο Αλεξάνδρα έθεσε σε κίνδυνο ζωές ασθενών κατά την πυρκαγιά που ξέσπασε στις 17 Αυγούστου»

ΠΟΕΔΗΝ: «Το νοσοκομείο Αλεξάνδρα έθεσε σε κίνδυνο ζωές ασθενών κατά την πυρκαγιά που ξέσπασε στις 17 Αυγούστου»

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) κατηγορεί την διοίκηση του Νοσοκομείου «Αλεξάνδρα» ότι έθεσε σε κίνδυνο ζωές ασθενών κατά την πυρκαγιά που ξέσπασε στις 17 Αυγούστου.

Τη Δευτέρα 17 Αυγούστου στις 09:00 το πρωί στον α’ όροφο του νέου κτιρίου του νοσοκομείου ξέσπασε πυρκαγιά από κλιματιστικό που λειτουργούσε στο Ενδοκρινολογικό Τμήμα, προκαλώντας πανικό σε όσους βρίσκονταν στον συγκεκριμένο όροφο.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ «ασθενείς και εργαζόμενοι προσπάθησαν να πηδήξουν τα κάγκελα και να βγουν έξω, ενώ με την παρέμβαση άλλων εργαζομένων η φωτιά δεν πήρε διαστάσεις και ασθενείς και εξεταζόμενοι απομακρύνθηκαν».

Ωστόσο η Ομοσπονδία υποστηρίζει ότι «η τραγωδία αποφεύχθηκε πάρα τη μη ύπαρξης άμεσης εξόδου από το κτίριο. Με εντολή της Διοικήτριας και αντίθετα με τις εισηγήσεις του Σωματείου εργαζομένων είναι κλειδωμένη η πύλη εισόδου και εξόδου του νέου κτιρίου που διασφαλίζει την ασφαλή είσοδο και έξοδο ασθενών και εργαζομένων».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλης Γιαννάκος υποστηρίζει ότι «δεν ζήσαμε από τύχη μια από τις χειρότερες τραγωδίες σε νοσοκομειακό ίδρυμα» και συμπληρώνει ότι«η πόρτα παραμένει κλειδωμένη και τώρα παρά το ατύχημα. Η αδράνεια και η αδιαφορία σε βάρος ασθενών και εργαζομένων καλά κρατεί. Πρέπει να θρηνήσουμε θύματα για να υπάρξουν σωστές αποφάσεις; Επιτέλους να τιμωρηθούν αυτοί που δημιουργούν τέτοιες επικίνδυνες καταστάσεις».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.