Επιστολή στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας απέστειλε η ΠΟΕΔΗΝ αναφορικά με τις συνθήκες λειτουργίας του Κέντρου Υγείας στο Σουφλί.

Εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, δεν είναι λίγοι οι αλλοδαποί που εισέρχονται παράνομα στη χώρα και προσέρχονται στο ΚΥ όντας θετικοί στον ιό COVID-19, για να ζητήσουν βοήθεια. Ωστόσο, αν και φέρουν τον ιό COVID-19, αντιμετωπίζονται ως κοινά περιστατικά έως ότου βγουν τα αποτελέσματα του τεστ.

Ακόμα και στην περίπτωση εντοπισμού πιθανών κρουσμάτων, όμως, οι συνθήκες δεν ενδείκνυνται για παροχή ιατρικών υπηρεσιών.

«Τα ύποπτα κρούσματα εξετάζονται σε μια ακατάλληλη σκηνή την οποία παραχώρησε ο Ερυθρός Σταυρός, όπου το χειμώνα η θερμοκρασία είναι κάτω του μηδενός και το καλοκαίρι βράζει. Ζητήθηκε οικίσκος και το αίτημα δεν ικανοποιήθηκε. Απολύμανση ύστερα από επιβεβαιωμένα περιστατικά κορωνοϊού δεν γίνεται άμεσα. Ο ΕΟΔΥ παραπέμπει στο δήμο και ο δήμος ανταποκρίνεται ύστερα από ημέρες», καταγγέλλουν μεταξύ άλλων οι εργαζόμενοι του Κέντρο Υγείας Σουφλίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως υποστηρίζουν, υπάρχει και μεγάλη έλλειψη υγειονομικού υλικού και αναγκάζονται οι ίδιοι να αγοράζουν με δικά τους χρήματα Μέσα Ατομικής Προστασίας. «Οι υγειονομικές μονάδες των συνόρων θέλουν ενίσχυση για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Καλούμε τον υπουργό Υγείας να επιλύσει τα προβλήματα της εν λόγω ακριτικής υγειονομικής μονάδας», καταλήγει η επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων προς τους υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη.