ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ε.Γιαμαρέλλου: «Υπάρχουν διαφόρων ειδών lockdown – Μπορεί να γίνει τοπικά και ηλικιακά»

Ε.Γιαμαρέλλου: «Υπάρχουν διαφόρων ειδών lockdown – Μπορεί να γίνει τοπικά και ηλικιακά»

Η καθηγήτρια παθολογίας ΕΚΠΑ Ελένη Γιαμαρέλλου δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο lockdown αν και όπως υποστήριξε δεν θα ήθελε ένα γενικευμένο.

«Κάθε μέρα αυξάνονται τα κρούσματα. Είμαστε ακόμα στο πορτοκαλί, όχι στο κόκκινο επίπεδο συναγερμού. Διερωτόμαστε αν είναι το δεύτερο κύμα του ιού ή η συνέχεια του πρώτου. Τουλάχιστον για την Αττική χτες τα 2/3 ήταν κρούσματα από αυτά που η ιχνηλάτηση είναι δύσκολη και δείχνει ότι υπάρχει διασπορά. Το να φοράμε την μάσκα είναι θέμα αλληλεγγύης και το να κρατάμε τις αποστάσεις και να πλένουμε συχνά τα χέρια μας», τόνισε η κ. Γιαμαρέλλου.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο ενός γενικού lockdown, η ίδια τόνισε «Να δούμε τι θα γίνει την επόμενη εβδομάδα. Υπάρχουν διαφόρων ειδών lockdown. Τοπικά, ηλικιακά, μετακίνηση με τη χρήση sms. Δεν θέλουμε γενικευμένο lockdown, ούτε να καταρρεύσει το σύστημα υγείας».

Η κ. Γιαμαρέλλου έκλεισε με μία ευχάριστη είδηση: «Δημοσιεύτηκε ένα άρθρο σε επιστημονικό περιοδικό, όπου ερευνητές του Χάρβαρντ λένε ότι αυτοί που είχαν εμβολιαστεί για την γρίπη τον περασμένο χειμώνα και την άνοιξη, σε ποσοστό περίπου 20% δεν μπήκαν σε μονάδες εντατικής θεραπείας όταν κόλλησαν κορoνοϊό και δεν διασωληνώθηκαν».


Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.