Εμβόλια κατά του κορωνοϊού μέχρι το τέλος του έτους δεσμεύεται να παρασκευάσει η Moderna Inc

Εμβόλια κατά του κορωνοϊού μέχρι το τέλος του έτους δεσμεύεται να παρασκευάσει η Moderna Inc

Περί τις 20 εκατομμύρια δόσεις του πειραματικού εμβολίου της για τον κορωνοϊό αναμένεται να κατασκευάσει μέχρι τα τέλη του έτους η Moderna Inc.

Όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή (18/09) η φαρμακευτική εταιρία με έδρα τη Μασαχουσέτη, στις ΗΠΑ, θα μπορέσει να παρασκευάσει άλλα 500 εκατομμύρια έως ένα δισεκατομμύριο δόσεις του εμβολίου που αναπτύσσει μέσα στο 2021.

Μέχρι στιγμής οι αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές δεν έχουν εγκρίνει κανένα εμβόλιο για τον ιό COVID-19, αν και ορισμένα βρίσκονται στη διαδικασία των τελικών δοκιμών, ώστε να αποδειχθεί η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητά τους. Η Moderna Inc βρίσκεται σε προηγμένη φάση των δοκιμών της κι έχει ήδη στρατολογήσει 25.296 εθελοντές, από τους 30.000 που θεωρεί ότι χρειάζεται για την τελική φάση της μελέτης της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως ανέφεραν οι αξιωματούχοι της θα επιδιώξουν να λάβουν κατεπείγουσα έγκριση για τη χορήγηση του εμβολίου τους σε ομάδες υψηλού κινδύνου, εφόσον αποδειχθεί αποτελεσματικό σε ποσοστό τουλάχιστον 70%.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.