ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Βάλτε μηλόξυδο στα μαλλιά σας και δείτε διαφορά – Τι πρέπει να προσέξετε

Βάλτε μηλόξυδο στα μαλλιά σας και δείτε διαφορά – Τι πρέπει να προσέξετε

Το μηλόξυδο είναι μια ουσία με αναρίθμητες χρήσεις. Παραδοσιακά, χρησιμοποιείται ως θεραπευτικό μέσο για πολλές παθήσεις, από τη γρίπη μέχρι τα κονδυλώματα και από τα ηλιακά εγκαύματα μέχρι την αντιμετώπιση του έρπη και της κυτταρίτιδας.

Υπάρχει, ωστόσο, ακόμα μία χρήση του που έχει να κάνει με τα μαλλιά. Εάν τα μαλλιά σας είναι θαμπά, χάνουν το χρώμα τους στην περίπτωση που είναι βαμμένα, δεν έχουν όγκο ή παρουσιάζετε τριχόπτωση, μια καλή λύση βρίσκεται στο ντουλάπι της κουζίνας σας.

Το μηλόξυδο μπορεί να αποκαταστήσει μέσα σε λίγα λεπτά τη «ζωή» των μαλλιών σας, ωστόσο θα πρέπει να δείξετε ιδιαίτερη προσοχή στην εφαρμογή του, καθώς η αλόγιστη ποσότητα μπορεί να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα. Η αναλογία που συνίσταται από τους ειδικούς είναι μισή κουταλιά μηλόξυδου για κάθε 230 ml νερού.

Δημιουργεί λάμψη και προστατεύει το χρώμα: Το μηλόξυδο έχει την ιδιότητα να λειαίνει και να σφραγίζει την επιδερμίδα των μαλλιών σας, καθιστώντας το έτσι το τέλειο προϊόν για ιδιαιτέρως λαμπερά μαλλιά. Τα ένζυμα από το ζυμωμένο μήλο κλείνουν και εξομαλύνουν την επιδερμίδα των μαλλιών, κάτι που βοηθάει στην αποκατάσταση της λάμψης, καθώς και στην αποτροπή ακόμα και της απώλειας χρωστικών, εάν τα μαλλιά σας είναι βαμμένα.

Προσθέτει όγκο και ένταση: Το μεγαλύτερο «σύμπτωμα» των μαλλιών της δεύτερης ημέρας μετά το λούσιμο είναι ότι φαίνονται αδύναμα και άψυχα. Αυτό συμβαίνει επειδή το υπερβολικό λίπος μένει κυρίως στο τριχωτό της κεφαλής, καταστρέφοντας οποιαδήποτε πιθανότητα όγκου. Σε αυτήν την περίπτωση το μηλόξυδο εκτός του ότι απομακρύνει το λίπος και τη βρομιά που έχουν συσσωρευτεί στα μαλλιά σας, αφαιρεί και το βάρος αυτών των υπερβολικών λιπαντικών ουσιών, συμβάλλοντας έτσι στην αύξηση του όγκου των μαλλιών σας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Βοηθάει στην ανάπτυξη των μαλλιών: Παρ’ όλο που το μηλόξυδο δεν αποτελεί θεραπεία για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης, η οξύτητά του συνδέεται ως πιθανή λύση για την αραίωση των μαλλιών, διατηρώντας ένα ισορροπημένο επίπεδο pH. Τα μαλλιά έχουν ιδανικό επίπεδο pH μεταξύ 4 και 5. Ωστόσο, αρκετά σαμπουάν του εμπορίου μπορεί να το διαταράξουν. Εάν αυτή είναι η αιτία της τριχόπτωσης, η προσθήκη μιας μικρής ποσότητας μηλόξυδου στη ρουτίνα των μαλλιών σας μπορεί να αποκαταστήσει τα επίπεδα του pH τους, να «ξεκλειδώσει» τους πόρους και να διεγείρει την αναγέννηση των μαλλιών σας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.