ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Διατροφή κατά του καρκίνου: Ποιες τροφές τον καταπολεμούν

Διατροφή κατά του καρκίνου: Ποιες τροφές τον καταπολεμούν

Μια διατροφή πλούσια σε τροφές που έχει αποδειχθεί επιστημονικά πως έχουν αντικαρκινική δράση, βοηθά τον οργανισμό να προστατευτεί από τις διάφορες μορφές της ασθένειας.

Εντάσσοντας στη διατροφή σας προϊόντα υψηλής θρεπτικής αξίας και περιορίζοντας τις επεξεργασμένες τροφές, το κόκκινο κρέας, το αλάτι, τη ζάχαρη και τις περιττές θερμίδες, είναι δυνατό να μειώσετε τις πιθανότητες εμφάνισης της νόσου.

Παρακάτω θα δείτε έξι υπερτροφές που αποδεδειγμένα συμβάλλουν στην προστασία από τον καρκίνο:

Μπρόκολο:

Περιέχει σουλφοραφάνη, η οποία προάγει τη δράση προστατευτικών ενζύμων και στοχεύει στα καρκινικά βλαστοκύτταρα.

Μαύρα σμέουρα:

Περιέχουν ανθοκυανίνες, οι οποίες επιβραδύνουν την ανάπτυξη των προκαρκινικών κυττάρων.

Ντομάτες:

Το λυκοπένιο της ντομάτας δρα ενάντια στην ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων στο ενδομήτριο, στους πνεύμονες και στο στομάχι.

Καρύδια:

Οι φυτικές στερόλες του γευστικού ξηρού καρπού επιβραδύνουν την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων του μαστού.

Σκόρδο:

Περιέχει φυτοχημικές ουσίες που εμποδίζουν την ανάπτυξη των νιτροζαμινών, χημικών ουσιών που συμβάλλουν στον καρκίνο του στομάχου.

Φασόλια:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυξάνουν τα επίπεδα ενός λιπαρού οξέος που ενδεχομένως προστατεύει από τον καρκίνο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.