
Σήμερα το πρωί έφτασαν στη Σερβία τα πρώτα εμβόλια για τον κορωνοϊό των εταιριών Pfizer-Biontech, με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν οι προετοιμασίες για τον εμβολιασμό ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.
Πρόκειται για μικρή ποσότητα 4.800 δόσεων που έφτασε με ειδική πτήση στο αεροδρόμιο του Βελιγραδίου και θα χρησιμοποιηθούν για τον εμβολιασμό τροφίμων γηροκομείων.
Η Σερβία είναι από τις πρώτες χώρες που υπέγραψε συμφωνία για την προμήθεια του συγκεκριμένου εμβολίου και προπλήρωσε 1,8 εκατομμύρια δόσεις. Η συμφωνία προβλέπει ότι μέχρι τα τέλη Μαρτίου θα παραδοθούν στη Σερβία 340.000 δόσεις του εμβολίου και οι υπόλοιπες μέχρι το τέλος του 2021. Η Σερβία υπέγραψε επίσης συμφωνία για την προμήθεια άλλων τριών εμβολίων που αναπτύχθηκαν στη Ρωσία, στις ΗΠΑ και στην Κίνα.

Στη Σερβία καθημερινά εντοπίζονται περισσότερα από 3.000 νέα κρούσματα κορωνοϊού, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Παρ όλα αυτά η κυβέρνηση αποφάσισε να χαλαρώσει τα μέτρα επιτρέποντας τη λειτουργία όλων των καταστημάτων τις καθημερινές έως τις 8:00 η ώρα το βράδυ. Μέχρι σήμερα τα καταστήματα λειτουργούσαν έως τις 5:00 η ώρα το απόγευμα. 
Από την εκδήλωση της πανδημίας στη Σερβία επιβεβαιώθηκαν 303.747 κρούσματα κορωνοϊού ενώ απεβίωσαν από επιπλοκές της νόσου 2.733 άνθρωποι. Στα νοσοκομεία αναφοράς νοσηλεύονται 9.627 ασθενείς εκ των οποίων οι 330 είναι διασωληνωμένοι.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.