Τι ώρα έρχεται ο Τραμπ;

Α.Φάουτσι: «Δεν ξέρουμε ποιο είναι το ποσοστό του πληθυσμού που πρέπει να εμβολιαστεί για να αποκτήσουμε ανοσία»

Α.Φάουτσι: «Δεν ξέρουμε ποιο είναι το ποσοστό του πληθυσμού που πρέπει να εμβολιαστεί για να αποκτήσουμε ανοσία»

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

Ο κορυφαίος Αμερικανός επιδημιολόγος, Δρ. Άντονι Φάουτσι έδωσε συνέντευξη στην οποία υποστήριξε πως δεν γνωρίζει ποιο είναι το πραγματικό ποσοστό του πληθυσμού που χρειάζεται να εμβολιαστεί για να φθάσουμε στην «ανοσία της αγέλης», ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε πως πιθανότατα χρειάζεται να εμβολιαστεί τουλάχιστον το 90%.

Λίγες ώρες αργότερα, επισήμανε στο CNN ότι, για να επιτευχθεί «ανοσία της αγέλης» θα χρειαστεί ο εμβολιασμός του 70 με 85% των πληθυσμού.

Διευκρινίζοντας τις αντιφατικές δηλώσεις του σε ότι αφορά το ποσοστό των Αμερικανών που πρέπει να εμβολιαστούν για να επιτευχθεί η «ανοσία της αγέλης», τόνισε στο CNN: «Όλοι πρέπει να είμαστε ειλικρινείς και ταπεινοί, κανείς δεν ξέρει σίγουρα, αλλά νομίζω ότι το 70-85% για την «ανοσία της αγέλης» κατά του COVID-19 είναι μια λογική εκτίμηση».

Ο ίδιος είχε δηλώσει νωρίτερα στους «The New York Times» ότι θα μπορούσε να χρειαστεί ο εμβολιασμός έως και του 90% του πληθυσμού των ΗΠΑ για να φθάσουμε στην «ανοσία της αγέλης».

Υπογράμμισε, πάντως, ότι το ποσοστό αυτό είναι μία «εικασία» και ότι στόχος είναι να εμβολιαστεί το 70 με 85% του πληθυσμού.

Σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη στην αμερικανική εφημερίδα είχε δηλώσει πως, «όταν οι δημοσκοπήσεις έδειχναν ότι μόνο οι μισοί από τους Αμερικανούς θα κάνουν το εμβόλιο, θεωρούσα ότι η «ανοσία της αγέλης» θα μπορούσε να επιτευχθεί με τον εμβολιασμό του 70 έως 75 % του πληθυσμού. Όμως, «όταν οι νεότερες έρευνες έδειξαν ότι το 60% και πλέον των Αμερικανών θα έκανε το εμβόλιο, σκέφτηκα ότι «μπορώ να το επεκτείνω λίγο», οπότε πήγα στο 80 με 85%».

«Δεν γνωρίζουμε πραγματικά ποιο είναι το πραγματικό ποσοστό», πρόσθεσε ο Φάουτσι. «Νομίζω ότι το πραγματικό ποσοστό κυμαίνεται μεταξύ 70 και 90%», τόνισε.

Αυτό το μήνα, η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ενέκρινε τόσο το εμβόλιο της Moderna όσο και το εμβόλιο των Pfizer και BioNTech για κατεπείγουσα χρήση, τα οποία έχουν διατεθεί σε ολόκληρη τη χώρα.

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.