ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Οι λοιμωξιολόγοι παίζουν με τα «χρώματα» – Προτάθηκε το «βαθύ κόκκινο» για Πάτρα και Θεσσαλονίκη για να «σφραγιστούν»

Οι λοιμωξιολόγοι παίζουν με τα «χρώματα» – Προτάθηκε το «βαθύ κόκκινο» για Πάτρα και Θεσσαλονίκη για να «σφραγιστούν»

Μεγάλη ανησυχία προκαλεί στους λοιμωξιολόγους (όπως διαρρέεται) η ευρεία διασπορά του κορωνοϊού με αποτέλεσμα να εισηγούνται να «κοκκινίσει» η Θεσσαλονίκη και ολόκληρος ο νομός Αχαΐας, πέραν της πόλης των Πατρών με την επιτροπή να “παίζει” με τα χρώματα και ο κόσμος με την ψυχική του και οικονομική του υγεία.

Η υποεπιτροπή των ειδικών συνεδρίαζε από το μεσημέρι, πρότεινε να υπάρξει ένα νέο χρώμα στον χάρτη, το βαθύ κόκκινο, το οποίο να αποτυπώνει τις πιο επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές.

Σε αυτές εντάσσουν Αττική, Θεσσαλονίκη και Αχαΐα και για τις δύο τελευταίες προτείνουν ολικό lockdown. Για την Αττική, λόγω ιδιαιτεροτήτων, οι ειδικοί δεν συζητούν ακόμη ολικό lockdown.

Σημειώνεται ότι οι ειδικοί αναμένεται να εισηγηθούν στις περιοχές που θα ενταχθούν στο βαθύ κόκκινο (Αττική, Θεσσαλονίκη, Αχαΐα) να κλείσει ξανά το λιανεμπόριο και να μη λειτουργεί ούτε με click in shop ούτε με click away, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία.

«Να κοπούν οι άσκοπες μετακινήσεις»

Επίσης, οι λοιμωξιολόγοι προβληματίζονται με τις μετακινήσεις και σκέπτονται να προτείνουν περιορισμό και όριο στις εξόδους. «Πρέπει να κοπούν τα ”σούρτα-φέρτα”, να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε ακόμη και ως προς τους λόγους για να φύγει κάποιος από το σπίτι», έλεγε μέλος της επιτροπής!

Για πρώτη φορά μεγάλη διασπορά σε μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικοί διαπιστώνουν -για πρώτη φορά – μεγάλη διασπορά του κορωνοϊού σε παιδιά Δημοτικού και νηπιαγωγείων και μάλιστα σε μεγάλες σχολικές μονάδες ανά την Ελλάδα (π.χ. Καλλιθέα).

«Τα στοιχεία δείχνουν ότι τα παιδιά πλέον ασθενούν», έλεγε μέλος της επιτροπής, προσθέτοντας πως «υπάρχει πρόβλημα, πρώτη φορά νοσούν τα παιδιά. Σε άλλα νοσούν μαθητές, σε άλλα εκπαιδευτικοί και αλλού και οι δύο».

Ωστόσο, ακόμη οι ειδικοί δεν γνωρίζουν αν η μεγάλη αυτή διασπορά οφείλεται στο μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού. Υπάρχει η σκέψη να εισηγηθούν να κλείσουν τα σχολεία σε κάποιες περιοχές, ωστόσο δεν ελήφθη ακόμη απόφαση.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση κατ’ επανάληψη έχει δηλώσει ότι θα ήθελε να κλείσουν τελευταία τα σχολεία όπως δήλωσε και η Ν.Κεραμέως.

Την Παρασκευή οι τελικές αποφάσεις

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην αποψινή σύσκεψη παρατέθηκαν μόνο τα στοιχεία. Θα κάνουν ανάλυση των επιδημιολογικών δεδομένων και θα εισηγηθούν αναλόγως αύριο στη διευρυμένη επιτροπή, η οποία θα εισηγηθεί αύριο Παρασκευή τις τελικές προτάσεις στην κυβέρνηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.