ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Θ.Δημόπουλος: «Θετικό ότι έως χθες εμβολιάστηκε το 6% του ελληνικού πληθυσμού»

Θ.Δημόπουλος: «Θετικό ότι έως χθες εμβολιάστηκε το 6% του ελληνικού πληθυσμού»

Για τα επιδημιολογικά δεδομένα και την επίδραση των εμβολιασμών στην καταπολέμηση της πανδημίας μίλησε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος, μιλώντας στο MEGA.

Όπως τόνισε, ο δείκτης μεταδοτικότητας είναι οριακά κάτω από ένα, ενώ υπάρχει σταθεροποίηση των εισαγωγών σε μονάδες Covid, κάτι που το αποδίδει στην «επίδραση των περιοριστικών μέτρων».

«Θετικό ότι έως χθες εμβολιάστηκε το 6% του ελληνικού πληθυσμού. Βλέπουμε μια μείωση κρουσμάτων στις ηλικίες που εμβολιάστηκαν. Υπάρχουν συνθήκες για αισιόδοξη πρόβλεψη τις επόμενες εβδομάδες» είπε, χαρακτηρίζοντας ως «εφικτό» τον εμβολιασμό σημαντικού αριθμού ηλικιωμένων και ευπαθών ομάδων το επόμενο δίμηνο.

Παράλληλα, σχολιάζοντας τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού, υπογράμμισε ότι η βρετανική δεν παρουσιάζει πρόβλημα στα εμβόλια, σε αντίθεση με τη νοτιοαφρικανική. «Η αποτελεσματικότητα των εμβολίων στα άτομα που έχουν αυτό το στέλεχος είναι μειωμένη πάνω από 50%».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ακόμα, έκανε λόγο για μείωση της πίεσης στις ΜΕΘ Covid, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι όταν αρχίσει η επαναλειτουργία των δραστηριοτήτων πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στο άνοιγμα σχολείων και πανεπιστημίων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.