ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Εμβόλιο AstraZeneca: Η Γαλλία αποφάσισε να το χορηγεί και στους άνω των 65 ετών

Εμβόλιο AstraZeneca: Η Γαλλία αποφάσισε να το χορηγεί και στους άνω των 65 ετών

Το υπουργείο Υγείας της Γαλλίας, μετά την παρουσίαση επιστημονικών στοιχείων για την κατά 80% αποτελεσματικότητα του εμβολίου της AstraZeneca και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης με την πρώτη δόση, στους άνω των 70 ετών, ανακοίνωσε πως όσοι είναι άνω των 65 ετών με υποκείμενα νοσήματα μπορούν να λαμβάνουν πλέον το εν λόγω σκεύασμα.

Με την τελευταία επισήμανση από τις γαλλικές υγειονομικές αρχές ανατρέπεται η προηγούμενη απόφαση περί πλαφόν, οπότε το σκεύασμα δεν προορίζεται μόνο για νεότερες ηλικίες.

Ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν είπε ότι στο εξής όλοι οι άνθρωποι άνω των 50 ετών, «συμπεριλαμβανομένης και της ηλικιακής ομάδας 65-75», οι οποίοι πάσχουν «από αυτό που αποκαλούμε συννοσηρότητα, από ευπάθειες», θα μπορούν να εμβολιαστούν με το σκεύασμα της AstraZeneca «στον θεράποντα γιατρό τους, στο νοσοκομείο που τους παρακολουθεί» ή «σε λίγες ημέρες, στα φαρμακεία».

Οι ηλικιωμένοι άνω των 75 ετών θα συνεχίσουν να εμβολιάζονται μόνο με τα σκευάσματα των εταιρειών Pfizer και Moderna στα εμβολιαστικά κέντρα, πρόσθεσε ο υπουργός στις δηλώσεις που έκανε στη δημόσια τηλεόραση France 2.

Η Βρετανία, η πρώτη χώρα που έδωσε την έγκρισή της στο εμβόλιο της εταιρείας AstraZeneca, το χρησιμοποιεί σε όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Η γαλλική απόφαση κρίνεται, αν μη τι άλλο, βαρύνουσας σημασίας, σε μια περίοδο που εκφράζονται αμφιβολίες, για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Astrazeneca.

Ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας, Ματ Χάνκοκ, επεσήμανε, πάντως, επικαλούμενος επιστημονικά τεκμηριωμένα στοιχεία, ότι ακόμη και μια δόση των εμβολίων είναι αποτελεσματική καθώς μειώνει κατά 80% την πιθανότητα νοσηλείας στους άνω των 70 ετών.

Αισιοδοξία δημιουργεί, την ίδια ώρα, και το γεγονός ότι οι φαρμακευτικές εταιρείες εργάζονται πάνω στην ανθεκτικότητα των εμβολίων απέναντι στις παραλλαγές του ιού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.