ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Sputnik V: Η Κροατία επιθυμεί να αγοράσει το ρωσικό εμβόλιο

Sputnik V: Η Κροατία επιθυμεί να αγοράσει το ρωσικό εμβόλιο

Ο υπουργός Υγείας της Κροατίας, Βίλι Μπέρος, όπως έγινε γνωστό από τη ρωσική πρεσβεία στη χώρα χθες Τρίτη, επιβεβαίωσε πως η χώρα του επιθυμεί να αγοράσει το Sputnik V.

Χαρακτηριστικά, η πρεσβεία της Ρωσίας στο Ζάγκρεμπ ανέφερε:

«Στις 2 Μαρτίου 2021, ο Ρώσος πρέσβης Αντρέι Νεστερένκο και ο υπουργός Υγείας της Κροατίας Βίλι Μπέρος πραγματοποίησαν τηλεφωνικές συνομιλίες, κατά τη διάρκεια των οποίων επιβεβαίωσαν ότι η κροατική πλευρά ενδιαφέρεται να αγοράσει την απαιτούμενη ποσότητα εμβολίου Sputnik V από τη Ρωσία σύμφωνα με τους κανόνες της Ε.Ε. και το κροατικό δίκαιο».

Ακόμα, στην ίδια ανακοίνωση τονίστηκε:

«Οι πλευρές εξέφρασαν την κοινή γνώμη ότι αυτό το ζήτημα πρέπει να επιλυθεί επειγόντως, δεδομένου ότι ένα ορισμένο επίπεδο εμφάνισης κορωνοϊού παρέμεινε στην Κροατία και εντοπίστηκαν νέα στελέχη, τα οποία δεν έχουν μελετηθεί ακόμα από επιδημιολόγους, που θα μπορούσαν να απειλήσουν σοβαρά την υγεία των πολιτών μιας χώρας, συμπεριλαμβανομένης της Κροατίας».

​Νωρίτερα, η διπλωματική αποστολή είπε στο Sputnik ότι οι Κροάτες πολίτες και οι Ρώσοι που ζουν στη χώρα, επικοινωνούν καθημερινά με την αποστολή για να μάθουν πώς να κάνουν το ρωσικό εμβόλιο.

Το Sputnik V έχει καταχωριστεί σε 39 χώρες, όπως στη Ρωσία, στη Λευκορωσία, στην Αργεντινή, στη Σερβία, στην Παλαιστίνη, στην Ουγγαρία, στο Ιράν, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στο Μεξικό, στην Αρμενία, στη Μογγολία και άλλες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.